Regele Mihai I a primit ungerea cu Sfântul Mir, în 1940. O mărturie directă

rege colan2

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a primit la 6 septembrie 1940, prin mâinile patriarhului Nicodim Munteanu, ungerea cu Sfântul și Marele Mir, ca rege al românilor.

S-au găsit persoane care să pună la îndoială acest fapt, cerând „dovezi”. Iată un fragment din interviul acordat de Pr. Dimitrie Bejan, care depune mărturie privind mirungerea Regelui:

– Am să vă spun un lucru, fratilor. Eu am fost la jurământul regelui Mihai în sala tronului de la Palat. Foarte simplu. A jurat în dimineata zilei de sase septembrie, 1940, pe Crucea pe care o avea Părintele Patriarh Nicodim la piept. Nu era pregătit Mihai să fie rege. Carol era în altă cameră; îsi lua bagajele. Mihai depunea jurământul si Antonescu stătea mai deoparte. Nu este adevărat că ar fi depus jurământul în fata lui Antonescu. L-a depus în fata Patriarhului Nicodim!

– Era patriarhul prezent?

– Era.

– În palatul regal?

– În palatul regal. Apoi l-am însotit cu totii pe Mihai la Catedrala Patriarhală, unde regele a fost încoronat de Patriarhul Nicodim cu coroana regală. S-a făcut Sfânta Liturghie, regele Mihai s-a împărtăsit si a stat cu coroana pe cap tot timpul Sfintei Liturghii.

– A fost un moment sacru din istoria României!

– Da. I s-a pus frumos coroana pe cap la Patriarhie, în biserică, si tot timpul a stat cu coroana regală pe cap. Doar nu era coroana la palat. A purtat-o si Carol I şi Ferdinand. Regele Mihai a fost uns cu Sfântul si Marele Mir, de Patriarhul Nicodim, din care se unge si la Botez. Se sfinţeşte la Patriarhie în fiecare an, în Joia Mare. Asa a fost sfinţit ca rege Mihai I! Eu am fost de fată şi depun mărturie pentru aceasta. 

Mie mi-a fost drag de el că m-a decorat de două ori pe front si am mâncat cu dânsul la masă, dar nu numai eu. Eram preot militar în Crimeea.

(…)

   – Dar de ce, părinte, s-au adus domni de peste hotare? Nu se putea găsi un rege autohton?

   – Stiti că la noi în Moldova si în Muntenia au fost lupte mari pentru alegerea domnilor; că domnii se alegeau dintre boieri si se formau partide si se ucideau si îsi pierdeau averea si mosiile.

   – De aceea au adus domni din altă tară, ca să nu mai fie tulburări?

   – S-au gândit bine atunci. Nu numai noi am făcut aceasta, ci si italienii si grecii si ungurii si polonezii. Toti au adus domni străini. Un rege străin este impartial, tine cu toti. Mihai a fost foarte bun si credincios. Ai văzut ce frumos se închina la mânăstiri prin tară! Făcea cruci pravoslavnice ca un lipovan! Asa de adânc se ruga Mihai. Ii vedeai credinta. Era fericit că se închină într-o biserică ortodoxă din tară.

5 comentarii la &8222;Regele Mihai I a primit ungerea cu Sfântul Mir, în 1940. O mărturie directă&8221;

  1. Revolutia Romana a fost puterea care a luat hotararea sa scapam pentru totdeauna de partidul comunist ! In perioada aceea se striga cu frica, dar cu tarie
    „JOS COMUNISMUL”. Din pacate impostorul iliescu a fost cel care a citit lista cu cei care au fost alesi dintre reprezentantii revolutionarilor si a citit si ultimul nume care cu siguranta nu figura, iliescu. Asta a fost prima minciuna, a doua a fost cand cand acest fsn care era o forta provizorie pana la alegerile din mai 1990, sa transformat in partid politic. Urmarea a fost mitingul din 28 ianuarie 1990 facut sub indrumarea SENIORULUI COPOSU (PNTCD, PNL PS), in 29 ianuarie a fost prima mineriada in urma careia au fost devastate sediile partidelor politice istorice in care, dupa cum ve aduceti aminte au fost gasite printre altele masini de facut bani, respectiv XEROXURI. Nici astazi, dupa 27 de ani nu am vazut interviul SENIORULUI COPOSU de televiziunea Romana. Asta a fost a treia minciuna si au urmat altele si altele : Coposu a trait in strainatate, este plin de bani, vrea sa distruga economia nationala, etc. Daca in 1990 se revenea la constitutia din 1923 si Romania devenea REGAT, astazi eram departe. PACAT !
    Atunci a fost promulgata lozinca : NU NE VINDEM TARA ! si asa au facut, au furat ei tot ce se poate fura si astfel comunistii de rangul doi si bineinteles si securistii au devenit mari bogatasi.

  2. Domnul GAGARADU a radiografiat perfect sitiatia Romaniei dupa Lovitura de Stat data de KGB-islul Iliescu si acolitii sai.Nu putem numi Revolutie pentru ca tineretul a crezut cu toata
    taria ca este Revolutie si o sa schimbam in bine Tara dar au murit nevinovati pur si simplu.

    Nu mai am ce adauga pentru ca Domnul Gargaradu a punctat tot raul facut de comunistii care se imbogatesc si azi fara pic de rusine.
    JOS COMUNISMUL.

    TRAIASCA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI SI CASA REGALA ! DOAMNE AJUTA! AMIN.!

Lasă un comentariu