Monarhiștii români au învins sârbii, la centenarul unui meci istoric

„Echipa națională de fotbal a României a debutat la 8 iunie 1922, contra naționalei Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor. Meciul s-a jucat la Belgrad în onoarea nunții regale româno-sârbe, prin care Principesa Maria a României a devenit Regina Consoartă a Sârbilor, Croaților și Slovenilor. Meciul s-a încheiat cu 1-2 în favoarea echipei României, antrenată de Teofil Morariu.

Cei 100 de ani de la primul meci al naționalei de fotbal a României au fost marcați printr-un meci amical, desfășurat pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în continuitatea unei inițiative care a pornit acum cinci ani, când asociațiile monarhiste din Serbia și România și-au creat echipe de fotbal menite să concureze în „Meciurile Prieteniei”. În 2018, echipele s-au întâlnit pe Stadionul Bask din Belgrad, unde meciul a fost deschis de Principele Regal Alexandru al Serbiei și Principele Radu al României. Cu un an înainte, în 2017, jucaseră pe Stadionul “Ştiinţa” din Timişoara.

Meciurile din 2017, 2018 și 2022 au fost câștigate de echipa România Regală (cu 5-3 la Timișoara, 3-0 la Belgrad și 4-3 la Ploiești), care a păstrat, astfel, „Cupa Prieteniei”. Într-o cronică a evenimentului, scrisă de un membru al echipei, aflăm că scorul meciului de duminică a fost decis în favoarea echipei române spre finalul jocului.

Inițiativa a fost sprijinită de Federația Română de Fotbal, oferindu-și concursul antrenorul federal Daniel Paul Borugă”.

(Tudor Vișan-Miu, România Breaking News)

[Nota redacției]

Pentru detalii suplimentare:

Familia Regală a României, După 100 de ani, România Regală – Serbia Regală la fotbal, România Regală.

Cătălin Șerban, Tricolorii regali „s-au învins pe ei” și apoi au bătut Serbia Regală pentru a treia oară cu scorul de 4-3, România Liberă.

Organizația de Tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Jucătorii din selecţionatele România Regală şi Serbia Regală 2017. Ce spune despre ei Principele Radu

2017 – Selecţionata regală a României a câştigat Meciul Prieteniei vs. Serbia cu 5-3

Lasă un comentariu