Monarhiştii, chemaţi de Ambasada Rusiei să-şi apere Regina, Identitatea şi Ţara

Ambasada Rusiei la București a lansat recent o invitație la dialog Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, în urma petiției lansată de organizația monarhistă, „Demnitatea și regalitatea românească. O atitudine în prag de 1 decembrie”.

”Pentru inițiatorii petiției „Demnitatea și regalitatea românească. O atitudine în prag de 1 decembrie”
– Ne-a atras atenția petiția răspândită de mass-media electronică locală „Demnitatea și regalitatea românească. O atitudine în prag de 1 decembrie”, alcătuită de reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea MonarhieiAlianței pentru Centenar și ai societății civile. În această privință, ținem să remarcăm că autorii documentului menționat, care este dedicat comentariului nostru pentru presa din 22 noiembrie a acestui an, au evitat sensul său esențial.

-Comentariul invoca faptul următor: Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Margareta, care și-a asumat funcții ce nu-i sunt caracteristice, de evaluare a politicii externe a statelor străine, în speță a Rusiei, și a acuzat în mod neîntemeiat țara noastră de agravarea situației din regiunea Mării Negre, de „atacul împotriva Georgiei în 2008, Ucrainei în 2014 și intervenția militară în Orientul Mijlociu în 2015”. Explicațiile Ambasadei despre esența acestor născociri calomnioase, din punctul de vedere al diplomației ruse, au rămas aproape neobservate. [totuşi li s-a dat o replică direct de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – n.red.]

– Vis-a-vis de aceasta, susținem ideea organizării unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor care au semnat petiția și propunem să desfășurăm în comun o conferință de presă (sau o „masă rotundă”), orientându-ne spre mijlocul lunii decembrie, după ce se termină sărbătorile oficiale și religioase din prima jumătate a lunii, în cadrul căreia suntem gata să ne expunem amănunțit poziția asupra esenței problemelor abordate. La rândul lor, reprezentanții organizațiilor care au semnat petiția și ai societății civile vor avea posibilitatea să încerce să demonstreze corectitudinea afirmațiilor făcute de Custodele Coroanei Române, bineînțeles, demonstrând fapte și documente.

-Suntem pregătiți să discutăm puțin mai târziu despre locul și ora concrete pentru o astfel de întâlnire.”

Serviciul de presă al Ambasadei Federației Ruse în România”, a transmis Ambasada Rusiei la București, pe pagina proprie de Facebook.

APELUL Demnitatea şi Regalitatea Românească. O atitudine în prag de 1 Decembrie

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei 
Organizaţii ale Alianţei pentru Centenar
Personalităţi ale Societăţii Civile
iau act de declaraţiile de presă ale Ambasadei Ruse în România lansate în comunicatul din 22 noiembrie 2019, în care o denigrează pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României pentru afirmaţiile rostite în cadrul discursului adresat Corpului Diplomatic acreditat în România, în seara de joi, 21 noiembrie 2019, în Sala Tronului din Palatul Regal, în care declară sprijinul Familiei Regale pentru eforturile NATO „de a stimula apărarea aliaților noștri baltici” şi lansează o provocare: „mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre”. Majestatea Sa continuă: „toate atacurile Rusiei asupra securității noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 și intervenția militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în jurul a ceea ce obișnuia să fie numit „flancul sudic” al NATO. Am sporit bugetele noastre de apărare și vom continua în acest sens. Dar cu toții ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă; aceasta este lecția pe care am învățat-o din ororile secolului trecut.”
Ambasada Federaţiei Ruse foloseşte, în acel comentariu de presă, un limbaj nepotrivit strandardelor diplomatice. Cităm: „Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut.” În cadrul comunicatului, redactorii din cadrul Ambasadei folosesc (oare cu acceptul E.S. Ambasadorul?) exprimări de felul: „doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare ce era demnă de o întrebuințare mai bună, cu privire la „securitatea” regiunii Mării Negre și a „unei părţi a lumii în jurul a ceea ce se numește de obicei „flancul sudic” al Alianței Nord-Atlantice”. Într-o pledoarie pro domo, Ambasada Rusiei de pe teritoriul României încearcă să-şi întărească influenţa în cadrul instituţiilor şi societăţii româneşti, cu acceptul iresponsabil al unor minorităţi care nu ţin cont de istoria noastră.
Așteptăm de la Rusia, dacă este un stat civilizat și prieten, să ia una, o parte sau toate dintre următoarele măsuri:
1) retragerea comunicatului de presă din 22 noiembrie 2019;
2) publicarea unor scuze publice la adresa Familiei Regale a României;
3) disocierea E.S. Ambasadorul Rusiei de acel comunicat şi, în caz contrar, retragerea acreditării lui diplomatice de către E.S. Preşedintele României;
4) acceptarea invitaţiei de a participa la o dezbatere ce va fi organizată de organizatiile noastre, sub egida Alianţei pentru Centenar, pe tema relaţiilor româno-ruse şi româno-sovietice în perioada Vechiului Regat şi a Regatului României Mari;
Amintim, în încheiere, declaraţia Regelui Mihai din anul 2005, în timpul vizitei efectuate pe teritoriul Federaţiei Ruse: „Nu am nici un fel de resentimente faţă de Rusia de astăzi. Dar aş fi vrut ca ea să recunoască faptul că unele dintre acţiunile Uniunii Sovietice au fost deosebit de îngrozitoare pentru români şi, fireşte, aş dori condamnarea oficială a Pactului Ribbentrop-Molotov.” 

3 comentarii la &8222;Monarhiştii, chemaţi de Ambasada Rusiei să-şi apere Regina, Identitatea şi Ţara&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s