Monarhiştii, chemaţi de urgenţă la Bucureşti: congres extraordinar, 30 decembrie 2019

Motto: „Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume”. Regele Mihai I, discurs rostit în faţa Naţiunii Române la 25 octombrie 2011

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei îşi cheamă membrii şi simpatizanţii la o adunare generală extraordinară în ziua de luni, 30 decembrie 2019, la sediul asociaţiei din Bucureşti din strada Blănari nr. 23, etaj 2.

Congresul are loc la 72 de ani de la lovitura de stat din 30 decembrie 1947, la 22 de ani de la anunţarea succesiunii Regelui la 30 decembrie 1997 şi la 12 ani de la promulgarea Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României.

Ultima adunare generală a ANRM a avut loc la Sinaia, la 10 mai 2016.

Congresul s-a încheiat cu adoptarea unei rezoluții adresată Familiei Regale a României prin care se dorește unificarea tuturor forțelor monarhiste din România sub îndrumarea și în spiritul acesteia.

În următorii ani, Consiliul Director al ANRM a stabilit, cu numeroase ocazii, data şi locul viitoarei adunări generale: Alba Iulia (2017), Cluj (2018), Bucureşti (2019), dar, din motive ce ţin de bucătăria internă, congresul nu s-a putut materializa.

Ameninţată cu dizolvarea, în urma unei acţiuni iniţiate de un cetăţean român a cărei adeziune a fost refuzată (Ştefan Daniel Ţuţuianu), ANRM anunţă necesitatea unui congres extraordinar pentru salvarea asociaţiei.

Cu ocazia adunării generale va fi aleasă o nouă conducere, va fi actualizat statutul asociaţiei, va fi stabilită strategia ANRM pentru anul 2020 şi, nu în ultimul rând, va fi adoptată o rezoluţie a congresului de natură să clarifice poziţia mişcării monarhiste faţă de propria ei cauză.

Amintim că Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (al cărei istoric poate fi studiat aici) a căpătat personalitate juridică la 22 martie 2013, iar primul congres al ANRM a avut loc la Sinaia (20 aprilie 2013). Au urmat congresele de la Buşteni (28 septembrie 2014), Bucureşti (24 octombrie 2015) şi Sinaia (10 mai 2016).

Conform statutului,

Asociaţia este o persoană juridică română, de drept privat, fără scop lucrativ, apolitică, neguvernamentală, independentă, constituită cu scopul de a milita pentru restabilirea adevărului istoric şi moral şi pentru redarea rolului cuvenit monarhiei în România.

Activitatea Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei este coordonată de un Consiliu Director (CD). Celelalte foruri naţionale ale ANRM sunt

  • Consiliul de Onoare
  • Consiliul de Etică Naţional (CEN)
  • Comisia de Cenzori (CC)

În august 2014, la nivelul ANRM s-a constituit Organizaţia de Tineret Naţională (OTN) o structură internă, aprobată de congresul din septembrie 2014, care este coordonată de:

  • Consiliul Naţional al Organizaţiei de Tineret Naţionale (CN al OTN)
  • Grupul de Observatori al Organizaţiei de Tineret Naţionale (GO al OTN)
  • Consiliul Valoric al Organizaţiei de Tineret Naţionale (CV al OTN).

Din Consiliul de Onoare al ANRM fac parte Maestrul Ion Caramitru, Domnul Andrei Dimitriu, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Maestrul Dan Grigore, Pianist al Casei Regale, Domnul Theodor Paleologu, Maestrul Victor Rebengiuc, Domnul Indrei Raţiu, Domnul Prof. univ. dr. Daniel Şandru, Domnul Dinu Zamfirescu şi alţii.

Oferim informaţii despre personalităţile din cadrul asociaţiei:

La nivelul Organizaţiei de Tineret:

Pentru orice informaţii, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei vă stă la dispoziţie la adresa de mail comunicareanrm@gmail.com.

 

 

 

Un comentariu la &8222;Monarhiştii, chemaţi de urgenţă la Bucureşti: congres extraordinar, 30 decembrie 2019&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s