Ziua de naștere a Majestății Sale Margareta. Ce mesaj i-a adresat Paula Seling

Vineri, 26 martie 2021, Majestatea Sa Regina Margareta a României a găzduit o ceremonie în Holul de Onoare al Castelului Peleș. La ceremonia dedicată sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Regatului României și zilei de naștere a Majestății Sale au fost prezenți Alteța Sa Regală Principele Consort Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Cu acest prilej, ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, a anunțat că Guvernul României va sprijini reabilitarea Castelului Peleș.

Numeroase personalități și instituții au adresat Majestății Sale urări.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a asigurat-o pe Majestatea Sa că este prezentă în rugăciunile sale, amintind că activitatea pe care Majestatea Sa o desfășoară este pentru binele poporului român.

Crucea Roșie Română a mulțumit Majestății Sale, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România: Vă mulțumim că sunteți, zi de zi, alături de Crucea Roșie Română în slujba umanității! De asemenea, Fundația Regală Margareta a amintit drumul în slujba umanității, pe care Majestatea Sa îl urmează până astăzi.

Deputatul Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului, a afirmatprezența Custodelui Coroanei în societate este un mesaj profund al suveranității, patriotismului, puterii exemplului personal, loialității naționale și continuității istorice.

Prezența Sa caldă, plină de empatie și compasiune, discreția și rafinamentul, erudiția și diplomația, mesajele de încurajare, susținerea tinerilor artiști și mângâierea seniorilor singuri sunt doar câteva dintre calitățile și liniile de contur ale portretului Său regal, arată senatorul Iulia Scântei.

Fostul deputat Constantin Codreanu mărturisește: Am apreciat mereu preocuparea Casei Regale a României pentru românii din țară, Republica Moldova, Diaspora și comunitățile istorice.

Și deputatul de Cluj Ilie-Alin Coleșa a salutat aniversarea.

Romfilatelia a evocat faptul că În anul 2020, Familia Regală a României a sărbătorit trei decenii de prezenţă şi de activitate neîntreruptă, în ţara sa, a Principesei Margareta, Custodele Coroanei Române.

În mesajul transmis în numele Primăriei Municipiului Ploiești, semnat de primarul Andrei Volosevici și de viceprimarul Daniel Nicodim, se evocă faptul că Majestatea Sa, alături de întreaga Familie Regală a României, a sprijinit energic eforturile comunităților locale de a se dezvolta și a se afirma, fiind alături mereu de toți românii care au avut nevoie de sprijin.

Asociația Studenților la Istorie din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București o numește pe Majestatea Sa un exemplu de energie, modestie, eleganță, empatie și iubire pentru ceilalți, într-un cuvânt, regalitate.

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a afirmat: Ne dorim să vină cât mai repede vremea când și noi ne vom bucura, la fel ca înaintașii noștri de la 1881, de proclamarea Regatului României. Atunci a fost încoronat primul Rege. Noi ne dorim să încoronăm prima Regină domnitoare din istoria românilor.

Asociația Tineretului Regalist, care și-a anunțat astăzi lansarea publică, susține că Legământul Dinastiei față de Națiunea Română, continuat de Majestatea Voastră, ne obligă pe noi, beneficiarii eforturilor Casei Regale, să ne ridicăm la înălțimea înaintașilor care au pus binele general deasupra propriilor interese.

Clubul Monarhiștilor Bistrițeni a evidențiatMajestatea Sa este o persoană deosebit de activă în viaţa politică şi socială a României.

Mișcarea pentru Regat și Coroană îi dorește Majestății Sale să primească iubirea și învățătura lui Iisus Hristos. Mesajul, publicat alături de o fotografie cu nepotul Reginei, Nicolae, indică dorința organizației pentru o împăcare în cadrul Familiei Regale. La rândul său, Nicolae a adresat mătușii sale un călduros la mulți ani.

Ateneul Național din Iași a amintit că se bucură de Înaltul Patronaj Regal al Majestății Sale. Asemenea, The Duke of Edinburgh’s International Award România.

România are Coroană, a amintit publicistul Valerian Stan, cu ocazia aniversării de astăzi.

A mai adresat felicitări profesorul Daniel Șandru, Directorul General interimar al Operei Naționale Iași, care, în numele instituției, a evocat activitatea neobosită a Majestății Sale de promovare a valorilor și a culturii naționale.

Urări aniversare a transmis și domnul Ion-Andrei Gherasim, Președintele Executiv al Fundației Coposu, el însuși aniversat în această zi.

Și îndrăgita artistă Paula Seling s-a alăturat celor care au felicitat-o pe Majestatea Sa cu ocazia zilei de naștere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s