„Casa Regală poate accepta oferta republicii. Pentru monarhişti, e un armistiţiu tactic.”

regele-mihai_2

Dan Ghenea:

„Nu sunt dintre cei care spun ca ar trebui refuzata net oferta actualei clase politice de „institutionalizare” (termenul mi se pare, totusi, ridicol!) a Casei Regale. In niciun caz insa nu sunt de parere ca este un pas inainte pentru cauza regalitatii.

Daca ei, „republicanii” vor sa puna in constitutia republicana o casa regala, sa-i lasam sa o faca (desigur, legea privind Casa Regală a României nu se referă la o revizuire a constituţiei – n.n.), dar sa mergem mai departe pe ideea restaurarii unei constitutii legitime, monarhice.
Casa Regala poate si chiar are datoria sa accepte o oferta care ii intareste capacitatea de actiune. Noi, cei care dorim reinstaurarea monarhiei nu avem insa dreptul sa consideram asta o victorie. E doar un armistitiu tactic. Atitudinea autojustificatoare de tipul „oricum nu era momentul, bine ca s-a obtinut si atat” va transforma acest armistitiu intr-o infrangere.

Iar exemplul Muntenegru este cel mai elocvent in acest sens: la 5 ani de la adoptarea legii, presedintele republicii sta inca in vechiul palat princiar de la Cetinje, iar Principele Nicola poate primi oaspeti undeva in Podgorica, intr-o resedinta fara istorie, ramasa de la Tito.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s