Dan Grigore: „Regele nostru este Patria cea adevărată.”

„În ’89 am devenit liberi […]

Imediat după aceasta am avut imensul privilegiu să merg acolo unde trăia cel mai mare exilat al nostru, Majestatea Sa Regele Mihai. Pe drumul spre Versoix am avut pentru prima dată sentimentul că eu mă întorc din exil, să îmi întâlnesc Patria cea adevărată, nedesfigurată de măsluitorii celor aproape 50 de ani. Am regăsit toată bunătatea şi nobila modestie care îmi lipsiseră de atâtea ori în ţară. Am văzut cât de mult e preocupat de soarta noastră.

[…] Un alt privilegiu pe care Pronia mi l-a îngăduit a fost acela de a cânta în faţa Regelui şi a Familiei Regale a României.

dan_grigore_cna

[…] Împreună cu prietenii scăpaţi din tenebrele vastei închisori în care am trăit, spun şi eu acum cu mândrie şi speranţă:

Nihil Sine Deo!

Regele şi Patria!

Trăiască Regele!”

Dan Grigore

Pianist al Casei Regale

Lumea Regelui, Polirom, 2011, pp.257-259

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s