Moment istoric: Palatul Regal a găzduit Recepția Corpului Diplomatic, după 70 de ani

_ANG0257
Alteţele Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu în Sala Tronului. Alături, Nunțiul Apostolic în România, Monseniorul Miguel Maury Buendia, îşi citeşte mesajul. Foto © Casa Majestăţii Sale Regelui, Fotograf Daniel Angelescu

„Miercuri, 14 decembrie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a fost gazda Serii Regale a Corpului Diplomatic, un eveniment anual care sărbătorește 150 de ani de existență.

Au luat parte Altețele Lor Regale Principele Radu și Principesa Maria, dl Ioan Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, dna Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, secretari de Stat de la Ministerul Afacerilor Externe și un număr de 50 de ambasadori acreditați în România.

La Palatul Domnesc din Calea Victoriei, Principele Carol I primea, în decembrie 1866, pe miniștrii plenipotențiari care reprezentau Legațiile Străine din Bucureștiul acelor vremuri. Timp de opt decenii, acest eveniment solemn a avut loc la Sala Tronului și la Sufrageria Regală a palatului din Calea Victoriei.

În anul 1997, Regele Mihai a reluat Serile Regale dedicate Corpului Diplomatic, iar ele au avut loc la Palatul Elisabeta și, apoi, la Castelul Peleș. După aproape 70 de ani, Serile Regale ale Corpului Diplomatic s-au reîntors la Palatul Regal, exact în anul aniversar al unui secol și jumătate de la înființarea lor.

Evenimentul a avut loc în prezența reprezentanților Guvernului României și a Decanului Corpului Diplomatic acreditat la București, Nunțiul Apostolic.”

Lasă un comentariu