Şefa Monarhiştilor Bucureşteni: „Îi îndemn pe locuitorii capitalei să aleagă oameni care-şi iubesc ţara.”

Redacţia blogului monarhiasalveazaromania a luat un interviu domnişoarei Irina Andreea Cristea, preşedintele Organizaţiei Municipale Bucureşti a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. Îl redăm în continuare:

1.Dragă Irina, recent ai fost aleasă în funcţia de Preşedinte al Organizaţiei Municipale Bucureşti a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). Voiam să te întreb: când te-ai alăturat ANRM şi cum vezi evoluţia ta în această organizaţie?
Drumul meu în ANRM a început în anul 2015, când am descoperit pe Facebook un eveniment pe care îl organiza Asociația. Am participat timid fără să mă fac remarcată. Apoi, am discutat cu Tudor care m-a invitat să particip la evenimentele ce urmau să fie organizate de către ANRM. Ușor, ușor am început să ma implic nu doar prin participare, dar și pe parte de organizare de evenimente. Am devenit apoi Secretar General al Organizației de Tineret al ANRM și am început colaborarea cu restul organizației.
Evoluția mea în cadrul ANRM a fost una progresivă, nu am sărit etape și mereu am susținut o relație foarte bună cu ceilalți membri din Organizație. Mulți dintre colegii din ANRM devenind prieteni foarte buni. Mereu am fost de părere că Organizația de Tineret trebuie să vină în sprijinul seniorilor. Acest lucru l-am făcut posibil din cadrul funcțiilor pe care le-am avut în cadrul Tineretului Monarhist. În cadrul Organizației de Tineret al ANRM am fost pe rând simplu membru, secretar general, vicepreședinte și președinte. Am convingerea că și acum mă voi bucura de susținerea Tineretului Monarhist pentru a elabora împreună proiecte pentru ANRM.
Garden Party (19).jpg
Irina Andreea Cristea în mijlocul tinerilor monarhişti, 10 Mai 2018.
2.Bucureştii au o populaţie de două milioane. Sunt oraşul unde Regele Mihai a fost întâmpinat, în aprilie 1992, de sute de mii de români. Sediul ANRM din Bucureşti fiind în apropierea Centrului Vechi, întrebarea mea este ce fel de evenimente ai în vedere pentru a mobiliza bucureştenii să se reapropie de trecutul monarhic şi de prezentul regalist al ţării?
În timpul mandatului meu voi avea în vedere organizarea de proiecte culturale care să pună în valoare trecutul monarhic al Bucureștiului, aratând că cea mai frumoasă parte a capitalei României și-a căpătat numele de ”Micul Paris” datorită efectulului modernizator pe care l-a avut Monarhia Consituțională, mai precis, în timpul Regilor, cele mai noi evoluții din domeniul artei, culturii, știninței și tehnologiei, ajungeau pe malul Dâmboviței ajungeau la scurtă vreme după debutul lor în Occident. România Regală ținea pasul îndeaproape cu restul lumii, ceea ce este pus sub semnul întrebării în acest moment.
Voi încerca să fac bucureștenii să realizeze că acele clădiri care acum sunt considerate vechi, erau la ora construirii lor invoative, moderne și în ton cu Occidentul. Am în vedere organizarea unor tururi ghidate care să reliefeze cele mai importante clădiri din istoria României Regale.
Este foarte important ca aceste proiecte care vor fi organizate în curând, să fie îndreptate către copii și tineri. Este necesar să construim o bază în conștiința acestor tineri, ținând cont că mintea lor nu a fost încă poluată cu minciunile spuse în ultimii 70 de ani despre insituția Coroanei.
De asemenea, nu ne vom limita doar la aceste tururi. Vom avea conferințe, seri de film, dezbateri și multe altele. În plus, vom ține la curent oamenii referitor la acțiunile Casei Regale și îi vom încuraja să participe cu fiecare ocazie. Din experiența de până acum, cei care cunosc îndeaproape ceea ce face Coroana pentru societate sunt convinși de viitorul acestei instituții.
3.Te-ai făcut remarcată, în 2017 și în 2018, ca fiind singura domnişoară din Echipa România Regală, care a învins Echipa Serbia Regală la Timişoara şi Belgrad. Sportul şi mişcarea fizică fiind deosebit de importante pentru o viaţă sănătoasă, te întreb: ce noi acţiuni sportive aveţi în vedere, în Bucureşti sau în ţară?
Acest proiect este unul în care m-am implicat trup și suflet, atât pe parte de organizare cât și pe partea de jucătoare. A fost greu, dar nu imposibil. Să joci pentru Coroana Română și să răsune Imnul Regal pe stadion, ne-a încărcat de emoție și de datorie să câștigăm. Ceea ce s-a și întâmplat. Așa cum am zis după fiecare meci, am jucat pentru Regele nostru și pentru Coroana Română, de aceea nu ne-am lăsat învinși.
Am observat că acest proiect a fost unul de un success răsunător. Am fost onorați de prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu la ambele meciuri, fiind un fan al acestei echipe. De asemenea, la Belgrad, televiziunea publică TVR a făcut deplasarea cu noi pentru a publica un material despre acest meci în emisiunea Ora Regelui.
Apropierea Casei Regale de activitățile sportive ne arată că vechea zicală latină „minte sănătoasă în corp sănătos” este în continuare extrem de importantă. Având în vedere aceste exemple, voi avea în vedere organizarea, sub egida ANRM, de activități sportive precum crosuri, ieșiri cu bicicleta, plimbări în natură și alte asemenea evenimente care să promoveze un stil de viață activ. În acest mod, vrem să promovăm starea de bine în rândul membrilor și simpatizanților noștri care vor participa, dar și să atragem atenția că, asemeni strămoșilor lor, actuala generație a Familie Regale a României este apropiată de sport.
Conducerea de tineret - 14 septembrie 2019.jpg
Irina Andreea Cristea la momentul alegerii ca Preşedinte al Organizaţiei de Tineret, 14 septembrie 2019.

4.Te voi ruga să adresezi un mesaj pentru bucureşteni, având în vedere că urmează alegeri locale în vara lui 2020.

Aș dori să menționez că Organizația noastră susține Coroana Română, iar Casa Regală face politică de stat și nu politică locală, în mod special. Casa Regală se implică în proiecte ce țin de dezvolatarea durabilă, de promovarea patrimoniului, iar eu în calitate de președinte ANRM București îi îndemn pe locuitorii Bucureștiului să aleagă candidați ale căror programe sunt în ton cu aspirațiile și țelurile Coroanei Române.
Nimic fără Dumnezeu! Trăiască Regina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s