Monarhie sau republica ?

Cinteza

Un om cu o cultura minimala poate sa faca diferenta intre cele doua forme de guvernamant si fireste ar alege Monarhia, daca nu ar avea o ura viscerala, de neinteles, fata de acest sistem civilizat. Poporul este dus de nas cu diverse promisiuni electorale, ce satisfac pentru moment, negandindu-se la viitor si neavand o verticalitate necesara dezvoltarii armonioase a unei tari. In combinatie cu propaganda neocomunista, care a tinut Regele Mihai departe de romani cu minciuni grosolane, aceste lucruri tin o tara frumoasa intr-o mocirla republicana.

Voi cei care urati Monarhia, o faceti cu o patima ilogica. Va deranjeaza bogatiile pe care le detin cei cu sange albastru. Cum ar arata o tara cu o monarhie saraca ? Ar fi si mai saraca ! Ganditi-va cati parveniti au secatuit tarisoara noastra dupa 1989. Cred ca Monarhia a fost depasita de departe. Deci nu este logica ura voastra. Si lipsa de…

Vezi articolul original 205 cuvinte mai mult

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s