Un candidat monarhist și unionist la alegerile pentru președinția Republicii – semnal pentru Regatul reîntregit?

La 25 octombrie 2011, Regele Mihai I se adresa Națiunii Române de la tribuna Parlamentului României. Cel care a obținut o majoritate în ședința în care s-a decis invitarea Majestății Sale, venind din partea puterii, a fost profesorul Theodor PALEOLOGU. Vedeți aici secvența:

În anul 2012, profesorul Paleologu a fost decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie desfășurată în Sala Regilor a Palatului Elisabeta.

În anii următori, profesorul Paleologu s-a afirmat de mai multe ori ca monarhist, prin diverse luări de poziție, din care amintim:

Toader Paleologu: „Cred că respectul faţă de monarhie şi faţă de Regele Mihai e o chestiune de igienă socială.”

Theodor Paleologu: „Proclamarea zilei de 10 mai ca ziua independenţei este o măsură de igienă identitară.”

mars 5.04 (3).jpg

În 5 aprilie 2014, profesorul Paleologu a participat la marșul Monarhia pentru viitor, organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, iar, în 2016, a acceptat să devină membru în Consiliul de Onoare al asociației. Pe atunci era independent.

În toamna anului 2019, profesorul Paleologu și-a lansat candidatura la alegerile pentru președinția Republicii, fiind susținut de Partidul Mișcarea Populară și de Partidul Alternativa Dreaptă, ambele expresie a mișcării politice creștin-democrate. În programul său politic, prima inițiativă pentru îndeplinirea viziunii sale este clar precizată:

1.Revizuirea Constituției în vederea acordării unor puteri sporite președintelui, astfel încît să dispună de mijloace pe măsura mandatului primit prin sufragiu universal (dizolvarea Parlamentului, înlocuirea primului ministru, convocarea de alegeri anticipate). Reducerea numărului de parlamentari la 300 și dezbatere publică privind tipul de parlament (monocameral sau bicameral) și forma de guvernămînt (republică sau monarhie).

Într-o emisiune găzduită la Cluj, profesorul Paleologu și-a reiterat deschiderea spre o dezbatere constituțională privind forma de guvernământ, reafirmându-și susținerea pentru revenirea la monarhie constituțională – lăsând însă decizia privind succesiunea în seama poporului.

Profesorul Paleologu a fost singurul candidat prezidențial prezent la ceremonia reînhumării osemintelor Reginei-Mamă Elena de la Curtea de Argeș.

11-Alexandru Paleologu

Tatăl lui Theodor Paleologu.

CINE SÎNT

Sînt Theodor Paleologu, profesor cu peste 20 de ani de experiență, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu — o școală privată de studii umaniste.

Am studiat filozofie și teorie politică la Paris și München, am predat în Franța, Statele Unite și Germania.

Am servit România ca ambasador în Danemarca și Islanda, ca deputat în două legislaturi, ca ministru al culturii și cultelor. M-am luptat pentru apărarea patrimoniului cultural. Am readus în circuitul public instituții precum Biblioteca Națională din București sau Teatrul Național din Iași.

Alături de sute de mii de români, am protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței regimului actual.

Ca descendent al unei familii cu o veche tradiție politică, am simțit că am datoria de a mă implica în viața cetății.

Candidez la funcția de președinte cu convingerea că România merită mai mult. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă. Vă mulțumesc pentru încredere!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s