Nicolae al României a votat la alegerile europarlamentare ca orice cetățean

Duminică, 26 mai, Nepotul Regelui, Nicolae al României, și-a exprimat voturile la alegerile europarlamentare, anunțând pe pagina personală de Facebook: ”Azi am votat, vă încurajez sa faceți la fel – doar uniți putem face o schimbare! #vot #schimbare #unitate #viitor”.

Gestul a fost întâmpinat de unele critici, referitoare la faptul că membrii Familiei Regale nu obișnuiesc să voteze. Pe de altă parte, această regulă nu se mai aplică lui Nicolae în calitatea sa privată de domnul Medforth-Mills, după excluderea sa din linia de succesiune la 1 august 2015 de către Majestatea Sa Regele Mihai I. Astfel, unii comentatori au salutat gestul, felicitându-l pentru exemplul civic pe care l-a dat ca cetățean privat.

Monarhistul Mădălin-Cristian Focșa a comentat astfel gestul: „Felicitari, stimate dle Mills! Sunt mandru de dvs, ca roman. Ati dat o lectie de bun-simt exaltatilor care va lingusesc cu iluzii monarhice, aducandu-i cu picioarele pe pamant prin acest simplu si onorant gest, care va apropie de noi si le arata iubitorilor de basme diferenta clara dintre membrii familiilor regale/princiare (care prin definitie sunt deasupra scenei politice, neputand vota) si cetatenii ca noi si ca dvs, care au chiar obligatia morala sa voteze. Va multumim pentru intelepciune si echilibru.”

Nepotul Regelui, Nicolae, a obținut cetățenia română prin demersuri personale, în urma stabilirii sale în țară în anul 2013.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s