Monarhiştii sunt mâhniţi şi consternaţi: „Evenimentele din Sala Tronului trebuie să aibă în centru persoana Suveranului”.

Miercuri, 21 noiembrie 2018, Guvernul României anunţat că prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit un „prânz de lucru” în onoarea preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Evenimentul a avut loc în Sufrageria Regală şi Sala Tronului din Palatul Regal. Imaginile au consternat românii, iar organizaţiile monarhiste au avut o reacţie promptă:

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei

COMUNICAT 22.11.2018

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a aflat cu mâhnire și consternare despre folosirea Sălii Tronului din Palatul Regal de către Guvernul României pentru a oferi un „prânz de lucru”, cu ocazia vizitei unui oficial european.

Considerăm că Sala Tronului, templul statalității românești, poate găzdui numai solemnitățile de cea mai mare importanță. În anii Regatului, în Sala Tronului se desfășurau evenimentele cu cel mai înalt nivel de protocol, de la serile dedicate Corpului Diplomatic la învestiturile ierarhilor Bisericii. Toate aceste evenimente aveau în centru persoana Suveranului, care se afla în fața Tronului. Considerăm că numai Șeful Familiei Regale și Custodele Coroanei are dreptul moral de a prezida un eveniment solemn în Sala Tronului. Am avut parte de asemenea ocazii în ultimii ani, când Majestatea Sa Custodele Coroanei a prezidat în Sala Tronului seara dedicată Corpului Diplomatic, în 29 noiembrie 2017, și ceremonia de înmânare a primei serii de decorații pe care le-a acordat ca Șef al Familiei Regale, în 26 martie 2018.

Sala Tronului a mai fost folosită, în timpul vieții Regelui Mihai, pentru ocazii cu totul nepotrivite acestui spațiu istoric al Palatului Regal. Regretăm că această practică, care încetase odată cu redeschiderea spațiilor istorice ale Palatului pentru public, nu s-a încheiat definitiv. Condamnăm felul în care Guvernul României a considerat să folosească Sala Tronului. Acest lucru se petrece cu exact două săptămâni înainte de împlinirea unui an de la moartea Regelui Mihai I, la catafalcul căruia, depus în Sala Tronului, s-au recules și închinat milioane de români.

Pranz Sala Tronului (2).jpg

Mişcarea pentru Regat şi Coroană

COMUNICAT 22.11.2018

Mișcarea pentru Regat și Coroană cere Președintelui României, Patriarhiei, Academiei Române și Familiei Regale a României să condamne de urgență, public și prin măsuri concrete, profanarea Sălii Tronului din Palatul Regal din București prin organizarea de către Guvernul României a unei mese festive în ziua de 21 noiembrie a. c.
Spațiu sacru al Coroanei Române, Sala Tronului, în care ne-am luat rămas bun anul trecut de la cea mai înaltă instanță morală a românilor, Regele Mihai, face parte din patrimoniul nostru spiritual. Nu putem permite nimănui, nu numai în Centenarul României Mari, unite sub sceptrul Regelui Ferdinand, să terfelească sacrificii, să pângărească sfintele altare ale acestui popor. Guvernul României, autorul acestui sacrilegiu trebuie să plătească! Un guvern nu-și poate bate joc de valorile naționale! Centenarul nu înseamnă o țuică în Sala Tronului!
Centenarul înseamnă un alt guvern pentru România acum, un guvern capabil să se ridice la înălțimea momentului istoric și a poporului său!
Mișcarea pentru Regat și Coroană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s