A apus Crucea Albastră: a murit ultimul Cavaler al Ordinului „Mihai Viteazul”.

Membrii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei au aflat cu regret despre dispariţia ultimului cavaler al Ordinului Militar de Război ”Mihai Viteazul”, Generalul de Brigadă (r.) Constantin Mihalcea.

Constantin Mihalcea s-a născut in Regatul României, în comuna Sintești, judeţul Ilfov, la 21 august 1914. A luptat în Al Doilea Război Mondial pentru reîntregirea României, ca ofițer al Regimentului 3 Artilerie Focșani. Pentru faptele excepționale și vitejia de care a dat dovadă pe front, salvându-şi camarazii în faţa unui atac al unei divizii sovietice în ziua de 26 decembrie 1942, Regele Mihai I l-a  decorat cu Ordinul „Mihai Viteazul”, clasa a III-a, conferit prin Înaltul Decret Regal nr. 3266 din 20.12.1943.

Ordinul „Mihai Viteazul” este cel mai înalt ordin militar de război acordat ofițerilor şi unităţilor militare, instituit de Regele Ferdinand I în Războiul de întregire din 1916-1919, prin Înaltul Decret nr. 2968 din 26 septembrie 1916.

Regele Mihai I a fost ultimul purtător al Ordinului „Mihai Viteazul”, clasa I. A primit toate cele trei clase ale Ordinului în calitate de Mareșal al României și Comandant Suprem al Armatei Regale Române, prin jurnalul Consiliului de Miniștri din 8 noiembrie 1941. A fost cel mai longeviv Cavaler al Ordinului, din anul 1941 până la trecerea Sa din această lume, în ziua de 5 decembrie 2017.

Ultima ceremonie oficială de reuniune a Cavalerilor Ordinului „Mihai Viteazul” a avut loc la 7 noiembrie 2005, Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, conform tradiţiei.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

2 comentarii la &8222;A apus Crucea Albastră: a murit ultimul Cavaler al Ordinului „Mihai Viteazul”.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s