Regina Margareta petrece Paştile la Mitropolia Moldovei, pe urmele străbunicilor, Suveranii Întregitori

Majestatea Sa, Margareta Custodele Coroanei Române va fi prezentă alături de Alteța Sa Regală, Principele Radu al României la slujba Învierii oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi de către Înaltpreasfințitul părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Anunţul a fost făcut de Filiala din Iaşi a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei.

Margareta şi Teofan
ÎPS Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a fost decorat de Regele Mihai cu Ordinul „Coroana României” în grad de Comandor în anul 2016.

Alegerea de a petrece Paştile la Iaşi s-a datorat dorinţei de a fi în locul în care, în urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand I şi Regina Maria se aflau în refugiu la Iaşi, capitala Regatului României în anii 1916-1918.

Regina Maria şi Regele Ferdinand la Iaşi.jpg

Regele Ferdinand, regina Maria şi mitropolitul Pimen Georgescu la ieşirea din Catedrala mitropolitană din Iași, în primii ani după Marea Unire. Sursa: ANIC (© Fototeca Ortodoxiei).

 

2 comentarii la &8222;Regina Margareta petrece Paştile la Mitropolia Moldovei, pe urmele străbunicilor, Suveranii Întregitori&8221;

  1. Noi Romanii, avem niste defecte pe care numai o Monarhie constitutionala, sau o Dictatura le poate controla. Pana atunci, nu avem decat sa traim in saracie si ignoranta cu niste guverne si parlamente care pun pe primul plan interesele lor personale, nu interesele noastre nationale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s