Regina Margareta: „Familia Regală continuă să existe în fruntea țării, dincolo de toate încercările de a o elimina din istorie.”

Familia Regală continuă să existe în fruntea țării, dincolo de toate încercările de a o elimina din istorie.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a invitat în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta pe autorii și editorii volumului “Regele, comuniștii și Coroana”, apărut recent la Editura Polirom și coordonat de Alexandru Muraru și de Andrei Muraru.

Evenimentul a avut loc în prezența ASR Principelui Radu și a ASR Principesei Maria. Au luat parte reprezentanți ai Parlamentului României, ai Instituției Președintelui României, membri ai Corpului Diplomatic și personalități din societatea civilă. A fost prezent președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, precum și Avocatul Poporului.

Majestatea Sa a urat bun venit personalităților prezente la ceremonia de deschidere și apoi a spus:

„Mă bucur să deschid Sala Regilor pentru lansarea primului volum regal publicat de la dispariția tatălui meu, Regele Mihai.

Comemorăm astăzi un moment tragic din istoria noastră contemporană. Tatăl meu a fost forțat să semneze abdicarea în această casă, într-un salon de la etaj, exact deasupra noastră.

Tragediile din viața omului au mereu în ele un miez de speranță. Întâlnirea noastră de astăzi este o sursă de speranță.

Faptul că memoria românilor a rămas intactă și că intelectualii tineri scriu cărți despre ruptura de la 30 Decembrie; faptul că, după cinci decenii de exil, acolo unde generația noastră s-a născut, suntem aici, în același loc; faptul că evenimentul este găzduit de Familia Regală, care continuă să existe în fruntea țării, dincolo de toate încercările de a o elimina din istorie, toate acestea sunt dovada că Regele Mihai a plecat victorios spre ceruri!”

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monahiei a avut onoarea să fie invitată de Casa Regală la acest eveniment cu mare încărcătură emoţională.

4 comentarii la &8222;Regina Margareta: „Familia Regală continuă să existe în fruntea țării, dincolo de toate încercările de a o elimina din istorie.”&8221;

  1. Traiasca Regatul Romaniei !
    Traiasca Regina Margareta Custodele Coroanei Regalee care o poarta cu multa demnitare si modestie.
    Asa sa ne ajute bunul nostru Dumnezeu ! Amin !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s