Răzvan Apetrei: „Destinul Regelui este cel al statului român. Regele este binele care ne-a fost furat.”

Răzvan Apetrei:

„Eu cred că Regele Mihai este, de fapt, statul român. Fără să folosesc cuvinte mari: destinul Regelui este cel al statului român. Regele şi statul au suferit împreună, s-a bucurat împreună, deşi n-au fost multe motive de bucurie. Regele Mihai este binele care ne-a fost furat, normalitatea care ne-a fost furată.” („Moştenirea”, ediţie Ora Regelui, 13 decembrie 2017)

Răzvan Apetrei va fi, decorat, în numele Corului Regal, de Regina Margareta. Majestatea Sa va conferi Corului Regal Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie de decorări care se va desfășura în ziua de luni, 26 martie 2018, în Sala Tronului de la Palatului Regal din București. Aceasta va fi prima serie de decoraţi ai Reginei. 

„Provenind dintr-o familie de artişti, maestrul Răzvan Apetrei (n. 15 februarie 1988), pe lângă prodigioasa sa activitate ca pianist, dirijor și organizator de evenimente muzicale, ca Director General și membru fondator al Corului Regal în anul 2012, ca membru fondator al Cameratei Regale în anul 2009 și în diverse calităţi artistice și antreprenoriale, a susținut o puternică legătură între Coroană, tinerii artiști și lumea muzicală românească. Domnul Apetrei s-a remarcat în ultimii ani drept un colaborator de nădejde al Familiei Regale, fiind responsabil de organizarea evenimentelor muzicale din 26 martie 2016 de la Castelul Peleș, în onoarea zilei de naștere a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și a sărbătorii celor 135 de ani de la proclamarea Regatului României, și din 10 mai 2016 de pe Domeniul Regal Peleș, în onoarea celor 150 de ani de la întemeierea Dinastiei Române”, aminteşte Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei într-un mesaj dedicat Corului Regal şi aniversării dlui. Apetrei.

Răzvan Apetrei 2009

Duminică, 13 decembrie 2009, Sala ”George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București – Concertul inaugural al Cameratei Regale, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu al României.

Joi, 28 februarie 2013, Sala de Muzică a Castelului Peleș - Ceremonia acordării Înaltului Patronaj Regal al ASR Principele Radu al României către Corul Regal.

Joi, 28 februarie 2013, Sala de Muzică a Castelului Peleș – Ceremonia acordării Înaltului Patronaj Regal al ASR Principele Radu al României către Corul Regal.

Sâmbătă, 9 mai 2015 - Ateneul Român - Concert susținut de Camerata Regală.

Sâmbătă, 9 mai 2015 – Ateneul Român – Concert susținut de Camerata Regală.

Vineri, 3 iulie 2015 – Palatul Cotroceni – Concert Aniversar (3 ani de la înfiinţarea Corului Regal).

Vineri, 3 iulie 2015 – Palatul Cotroceni – Concert Aniversar (3 ani de la înfiinţarea Corului Regal).

Sâmbătă, 20 februarie 2016 – Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – Concert Extraordinar dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României.

Sâmbătă, 20 februarie 2016 – Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – Concert Extraordinar dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s