Ion Raţiu, Principesei Margareta în 18 februarie 1990: „Ai fi o foarte prezentabilă Regină!”

„Și pentru că astăzi sunt 28 de ani de la venirea M.S. Margareta în țară, să nu uităm că se împlinesc și 27 de ani și 11 luni de la întâlnirea Majestății Sale (pe atunci Principesă) cu Ion Rațiu (a cărui trecere în eternitate am comemorat-o ieri)”, scrie Flavius Boncea, monarhist timişorean, care redă momentul amintit în jurnalul lui Raţiu.

În urma întâlnirii, Ion Rațiu scria așa în jurnalul său:

Duminică, 18 februarie 1990

„Alegerea Președintelui e prin vot direct al populației, nemijlocit. S-a propus ca eu să candidez împotriva lui. Dacă partidul meu adoptă aceste sugestii, dacă mi se face oferta, dacă o accept și candidez, e aproape sigur că voi fi învins de Iliescu. Totuși voi face un efort suprem ca să mă prezint bine.

Presupunând însă că aș fi ales, atunci aș convoca o Adunare Constituantă, precedată de un plebiscit. Vreau sau nu vreau restaurarea Monarhiei? Eu întotdeauna răspund la o astfel de întrebare că sunt pentru, ca să asigurăm continuitatea și stabilitatea statului.

Și referindu-mă la ea, zâmbind, i-am spus: Ai fi o foarte prezentabilă Regină”.

Un comentariu la &8222;Ion Raţiu, Principesei Margareta în 18 februarie 1990: „Ai fi o foarte prezentabilă Regină!”&8221;

  1. Nu stiu daca la o tara cu un grad extrem de coruptie cum este Romania se potriveste monarchia. In momentul de fata avem un Presedinte care cât de cât face fata atacurilor grupului infractional dela putere de a destabiliza democratia si buna functionare a institutilor statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s