Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va sărbători la Iaşi Mica Unire, în anul Centenarului Marii Uniri.

Anunţă Familia Regală:

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și ASR Principele Radu vizitează municipiul Iași. Va fi prima vizită regală în județele țării din Anul Centenar 2018.

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie, cuplul regal va lua parte la sărbătoarea publică din Piața Unirii.

Alături de oficialitățile municipiului și județului Iași, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vor depune coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la statuia Regelui Ferdinand, la portretul Regelui Mihai I de la Mitropolie și la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica Trei Ierarhi.

În dimineața zilei de 24 Ianuarie, la Primăria Municipiului Iași, ASR Principele Radu va participa la sărbătorirea unui deceniu de înfrățire a autorităților locale din Iași și Chișinău, la lansarea volumului “Iașul, leagăn al unirii neamului românesc” și la vernisajul expoziției de fotografie dedicată Municipiului Chișinău.”

Conform programului oficial publicat de Buletinul Primăriei, la Palatul Roznovanu (Primăria Municipiului Iași) are loc, de la ora 9.00, Întâlnirea aniversară între autoritățile locale din Iași și Chișinău și lansarea Mapei filatelice aniversare „Iași – Chișinău: 10 ani de la înfrățire”. Lansarea Mapei filatelice va fi urmată de lansarea cărții „Iașul, leagăn al unirii neamului românesc. Reminiscențe și însemnări” de N. A. Bogdan, şi vernisajul eepoziției fotografice „Chișinăul de ieri și de azi”, realizată de istoricul Iurie Colesnic.

2 comentarii la &8222;Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va sărbători la Iaşi Mica Unire, în anul Centenarului Marii Uniri.&8221;

Lasă un comentariu