Editorial: Cui foloseşte defăimarea Principesei Margareta? Cu siguranță nu poporului român!

margareta super poza best succesorul legitim viitoarea regina.jpg

În editorialul Cui servește? din Cotidianul, publicat la 25 noiembrie 2017, Ioana Bogdan Cătăniciu critică monarhiştii care, „ireverențioși și fără minim respect față de ei înșiși, demonstrându-și doar meschinăria și frustrările”, lansează atacuri la adresa Principesei Margareta şi a Principelui Radu şi lansează scenarii conspiraţioniste.

Iată editorialul: 

„Periodic, presa –  „liberă“ de bun-simț și de obișnuința de a analiza cele asupra cărora își permite să pună în circulație verdicte – este zguduită de accese monarhice sau antimonarhice.

Ireverențioși și fără minim respect față de ei înșiși, demonstrându-și doar meschinăria și frustrările, monarhiștii  reproșează că „familia Duda“ l-a arestat pe  Mihai I Regele Românilor și îl semnează în fals, fără știința acestuia!

Toate sunt puse în presă de prin 2015 de iluștrii monarhiști Roxana Iordache și Marius Ghilezan, care întâmplător nu s-au mai bucurat de încrederea Majestății Sale Regele; comportamentul lor și ambiția de a deține adevărul absolut în ceea ce îl privește pe rege și Casa Regală dau oricărui om de bună credință dovada că regele le-a retras încrederea pe bună dreptate!

Dacă până mai ieri doar monarhiștii „intransigenți“ defăimau pe rege ca jucărie a ambițiilor Custodelui Coroanei și a Prințului Radu, avem acum un scandal în toată regula pus pe seama acestora, dar prin contribuția lui Nicolae, nepotul regelui. Acesta, acum, când regele este foarte suferind, vine să susțină că  acestuia nu i s-ar datora excluderea din lista succesiunii la tron și că domnia sa nu a semnat actul respectiv, sugerând că doar  rudele sale au făcut-o fără știrea bunicului. Acum, când desigur nimeni nu va întreba un om așa de bolnav, poate susține nestingherit orice. Doar că, pe 31 decembrie 2015, a scris pe FB un mesaj care îl face acum sperjur: „A trecut un an greu şi profund nedrept, care mi-a răpit ţara şi m-a dus departe de voi, într-un exil pe care însă l-am acceptat. Respectul faţă de Majestatea Sa rămâne neclintit“.  Și asta scrie, după ce povestește singura întâlnire cu Regele Mihai: „Până în septembrie 2015, când a fost aniversarea de 90 de ani a bunicii, nu îl mai văzusem pe Rege de aproape un an. Atunci a fost ultima dată când mi-am văzut familia. A fost un moment cu o încărcătură emoțională deosebită, am discutat cu bunicul despre viață,istorie, mașini, așa cum făceam noi mereu. Desigur, la un moment dat a izvorât o discuție referitoare la ce se întâmplase în august, însă a fost foarte vagă și succintă. Referitor la mama mea și la restul familiei regale, în prezent relațiile sunt foarte reci“.  Deci, în  decembrie 2015, după discuția față în față cu bunicul, nu a afirmat, ca acum, că bunicul habar nu avea de excluderea lui din linia de succesiune. Nu a permis avocatului său să ceară expertiza semnăturii regelui pe actul de excludere, pentru a-l contesta în contencios.

Marilena Rotaru, copreședintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei [până în 18 decembrie 2015, când şi-a anunţat demisia – n.ed.], afirma în 2015, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că Regele Mihai i-a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României“ și calificativul de „Alteță Regală“, deoarece acesta a fost „confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni și interlopi, apropiați fostului președinte“.

Că un tânăr trăit în libertatea oferită de monarhia britanică nu a fost în stare să se apere de insinuările rafinate ale unor instituții deprinse cu compromiterea și confiscarea în interese obscure a unor personalități este de la sine înțeles. Este mai greu să nu vezi că, în momentul în care se aștepta trecerea în veșnicie a regelui, Nicolae face, conștient sau nu, un joc prin care murdărește Casa Regală. Aruncând toate acuzele asupra Custodelui Coroanei și a Prințului Radu, se încearcă discreditarea totală a Monarhiei! Această discreditare prin asocierea unui cor de bocitoare monarhiste  are ca singur scop să pregătească o  contragreutate la imensa emoție și  prețuire a Monarhului iubit la petrecerea spre Curtea de Argeș!

Regele a dorit pentru viitorul României „o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănite, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți“. Această motivare a  deciziei de excludere a lui Nicolae să fie contrazisă de pozițiile integrului Rege al Românilor?

Alteța Sa Regală Principesa Margareta, custode al Coroanei României, desemnată ca atare de Șeful Casei Regale în deplinătatea puterilor Sale, este făcută responsabilă de „scandalul“ care este  creat și alimentat zilnic cu noi „dezvăluiri“ de Nicolae, care se dovedește prin această ambițioasă revenire în scena (politică?) dâmbovițeană că nu prea este „bine cumpănită și nici bazată pe principii morale“.

Șirul de aberații și presupusuri este infinit, rețin doar unul murdar și ignoble: „Monarhia Română era de mult o butaforie, dar acum cinismul lui Duda și al Margaretei o transformă în ceva macabru în așteptarea Legii Dragnea & Tăriceanu“.

Cui servește acest scandal, provocat și întreținut de o presă în căutare de subiecte „tari“ și asociații monarhiste, care tare ar vrea să răspundă provocărilor și Casa Regală, doar că, aceasta, în buna tradiție a Majestății Sale Regelui Mihai, s-a ținut întotdeauna departe de cancanuri?

Cu siguranță nu poporului român care a început să își cunoască istoria și valorile! Dacă maturitatea românilor se schițează în zilele astea zguduite sub toate aspectele, atunci putem spera că va contribui la împlinirea Voiei spuse răspicat de Majestatea Sa Regele Mihai atunci când boala și vârsta nu îl copleșiseră.

Poate Dumnezeu se va milostivi de poporul roman și de voia sublimului nostru Rege!

În Martie 2016, ca urmare a înrăutățirii stării sale de sănătate, Majestatea Sa Regele  s-a retras din viața publică, afirmând „Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei“.

2 comentarii la &8222;Editorial: Cui foloseşte defăimarea Principesei Margareta? Cu siguranță nu poporului român!&8221;

  1. Securistii isi baga coada murdara, asa cum o fac in intreaga viata politica si economica din Romania. Regele si Casa Regala nu trebuie sa fie intinate de aceasta atingere!
    Traiasca Regele

  2. De când așteptam un articol ca acesta!!! Mulțumim! Sper din toată inima ca românii să deschidă ochii și să înțeleagă ce joc murdar este în spatele acestui scandal legat de fostul principe Nicolae. Pentru mine, Majestatea Sa Margareta este o demnă urmașă a bunului nostru Rege Mihai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s