Nepotul Regelui, Nicolae: „Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța.”

cu sora
Nicolae al României cu sora sa mai mică, Elisabeta-Karina a României, la o ceremonie cu prilejul zilei de 10 Mai, în Piaţa Palatului.

Comunicat de presă transmis de Nicolae al României Medforth-Mills cu privire la incidentul din Aubonne

„Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acestela, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze.Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi vad bunicul și să îmi iau rămas bun, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl vad. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vede. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit foarte mult.

Sunt dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum și a mamei mele, de ușurința și lipsa de respect cu care aceștia aruncă efectiv către presă niște comunicate agresive, defăimante și nejustificate, acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect și să trecem peste cine știe ce ambiții personale.

Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect și să mi le însușesc. Din respect pentru el și pentru înaintașii mei, pentru istoria pe care aceștia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite și fără sens. Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța.

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills
Geneva, 9 noiembrie 2017″

3 comentarii la &8222;Nepotul Regelui, Nicolae: „Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța.”&8221;

  1. Cred ca principele Nicolae a incalcat grav onorea casei regale a ROMANIEI prin nerucunoastere copilui din flori si alte aventuri , si REGELE MIHAI a decis ca nu doreste sa l mai vada a fost mai rau ca CAROL al 2 , daca il vedea MAJESTATEA SA REGELE MIHAI nu poate decat sa i faca un rau si mai mare sa i provoace moartea , deci NICOLAE trebuie sa respecte cuvantul REGELUI MIHAI ca nu doreste sa l vada

  2. Sunt de acord cu Printul, nepot legitim al Regelui, mostenitor de drept, al acestuia, dar in primul rand un nepot si un bunic ,indiferent de cutumele regalitatii ! Este impardonabil ca membrii Casei Regale au facut public acest incidend, dandu-i o mare amploare, lucruri care nu fac altceva decat sa umbresca imaginea venerabila a Majestatii Sale in aceste zile de grea suferinta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s