Principesa Elena, mama lui Nicolae: „Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu.”

rege-principesa-elena-karina-londra-2012
Regele Mihai discută cu fiica sa, Principesa Elena, şi nepoata sa, Elisabeta-Karina. 8 noiembrie 2012, Londra.

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită declarația Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama dlui Nicolae Medforth-Mills:

9 noiembrie 2017

”Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator.”

Mesajul Alteței Sale Regale Principesa Elena a României apare după ce, în seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Mihai Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. „Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri”, a anunţat Casa Majestăţii Sale Regelui. Detalii în articolul Incident la Aubonne, provocat de Nepotul Regelui: „nu intri cu forţa la Rege.”

9 comentarii la &8222;Principesa Elena, mama lui Nicolae: „Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu.”&8221;

 1. Respect și solidaritate cu Ateța Sa Regală Principesa Elena a României, care suferă, acum, din multiple cauze. Devotamentul său față de Casa Regală a României, față de multiubitul său părinte Majestatea Sa Regele Mihai I al României, față de ASR Principesa moștenitoare Margareta, custodele Coroanei de Oțel, este exemplar. Din fericire, în seara de 7 brumar a.c., lângă patul de suferință al Majestății Sale Regelui nostru se aflau și Alteța Sa Regală Principele Radu al României, măicuțele ortodoxe și alți colaboratori devotați, care au împiedicat o acțiune total reprobabilă.

 2. Toți judecăm după principiile noastre.
  Pentru că am iertat copiilor nostri, ce nu era de iertat, de aceea acum ne nesocotesc și nu ne respectă.
  Eram tentată să-l judec, deși nu aveam dreptul, pe Majestatea sa, dar nu. Cu cât le ierți mai mult copiilor, cu atât nu scoți nimic bun din ei.
  Cred că l-a durut decizia luată, dar e mai bine așa.

  1. Nu cred in acest comunicat. Totul este o manipulare bazata pe minciuni ordinare care nu fac cinste Casei Regale in aceste momente grele…….

 3. cititi actul de retragere a succesiunii lui Nicolae. la final Regele scrie clar:

  „Pastrez aceeasi afectiune nepotului meu Nicolae…”

  Regele Mihai e incapabil sa urasca pe cineva. Incetati sa il umpleti de noroi cu planurile voastre meschine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s