Flavius Boncea: „La nivelul Casei Regale, familia e privită altfel, și cred că de multe ori se trece peste sentimente.”


regele si nepotul.jpg

Într-un comunicat publicat de Palatul Elisabeta se anunţă că în seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Mihai Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. „Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri”, anunţă Casa Majestăţii Sale Regelui.

Flavius Boncea, timişoreanul decorat în 2011 de Regele Mihai cu Medalia pentru Loialitate, arată că „E o decizie a Regelui mai veche. La fel cum, de exemplu, a fost și decizia de a nu-și mai vedea tatăl. La nivelul acela familia e privită altfel, și cred că de multe ori se trece peste sentimente.”

Comentând incidentul de la Aubonne, Flavius Boncea prezintă faptele: „Pot înțelege dorința unui nepot de a-și vedea bunicul, chiar și împotriva dorinței acestuia din urmă.

Cred faptul că există unele momente în care trebuie să treci peste orice diferend și orice neînțelegere; sunt lucruri pe care, dacă nu le faci la un anumit moment, nu le vei mai putea face niciodată.

Ce nu pot să înțeleg, însă, este dorința de spălare a rufelor în public. Nu înțeleg cum, după un incident neplăcut, se „nimerește” în zonă un echipaj al Pro Tv. Și deși din punct de vedere uman pot să-i găsesc circumstanțe atenuante nepotului, nu pot să-l iert pentru că, prin declarațiile sale, lovește tocmai instituția și simbolul pe care bunicul său le reprezintă.

Am mai spus-o și în trecut: mi-e drag Nicolae și sper ca la un moment dat să îl văd revenit în grațiile Familiei sale. Pentru aceasta, însă, schimbarea trebuie să pornească de la el. Evenimente precum cel pe care l-a provocat acum nu fac decât să îl îndepărteze și mai mult; asta ca să nu mai spun de efectul dezastruos pe care îl au asupra unei imagini construite cu greu, imagine pentru care alții – din Familie și din afara ei – muncesc în fiecare zi de ani întregi.”

Pentru prezentarea situaţiei pe larg, vezi Incident la Aubonne, provocat de Nepotul Regelui: „nu intri cu forţa la Rege.”

 

Un comentariu la &8222;Flavius Boncea: „La nivelul Casei Regale, familia e privită altfel, și cred că de multe ori se trece peste sentimente.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s