Regele Mihai, sărbătorit la 96 de ani: Mesaje de la Patriarh, artişti, oameni politici.

Rege sobru pe tron.jpg

Nicolae al României

„Acum o saptamană am primit un cadou deosebit: mai multe ziare din anii 1990, 1992 si 1997, toate redând momente importante din viața omului care îmi este si bunic: Regele Mihai. Răsfoindu-le, este ca și cum aș răsfoi amintiri. Nu trece zi să nu mă gândesc la el și la acele momente din copilărie în care petreceam timp impreună iar eu îl ascultam fascinat cum povestea.
Dacă atunci, copil fiind, mă captiva povestea, pe masură ce am crescut, am înţeles prin câte a trecut ca Rege și ca simplu om. Pentru mine el este cel mai important model. Dincolo de toate acestea, el este bunicul meu.

La multi ani, drag bunic!
Nepotul tău,

Nicolae”

***

Patriarhul României

Majestății Sale, Regelui MIHAI I al României

Majestatea Voastră,

Cu prilejul aniversării zilei de naştere, Vă adresăm alese urări de sănătate, pace şi bucurie în suflet.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să lumineze viaţa Majestăţii Voastre cu binecuvântarea Sa şi să Vă dăruiască mult ajutor şi întărire spirituală şi fizică.

Întru mulți ani, Majestatea Voastră!

Cu aleasă preţuire şi binecuvântare,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

***

Angela Gheorghiu, soprană

„La multi ani Majestății Sale, Regele Mihai I al României, cu ocazia aniversării celor 96 de ani!
Sunteți un etalon al demnității, generozității și al iubirii sincere față de semeni!
Ma înclin in fata Majestății Voastre, cu toata dragostea,
Angela Gheorghiu

***

Stela Popescu, actor

„Eu am crezut în monarhie. Eu cred că ar fi adus mai mult respect față de viață, respect față de oameni, asta cred eu. Libertatea într-o țară în care revoluția a venit nepregătită să întoarcă toate cu fundul în sus a înflorit pe partea rea. Am pierdut marele pas istoric și cu Basarabia și cu Majestatea Sa.”

***

Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului României

„Astăzi, Majestatea Sa Regele Mihai I împlineşte venerabila vârstă de 96 de ani. Doresc să-i transmit cele mai calde urări de sănătate.

Majestatea Sa Regele constituie un reper moral, reprezintă o personalitate unificatoare a poporului român. Regele Mihai I rămâne în istoria noastră un simbol al luptei pentru libertate şi pentru democraţie, un conducător care a întrupat întotdeauna onoarea, demnitatea şi dragostea de ţară.

Să ne trăiți întru mulți ani, Majestate!”

***

Iulia Scântei, senator PNL

„Azi, 25 octombrie, este ziua de naștere a celui care iubește dintotdeauna România, casa Sa și a Familiei Sale, și care îi poartă pe români în inima Sa, mereu, oriunde s-ar afla în lume.

La mulți ani, Majestatea Voastră!

”Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii și frații noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați. Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.” (2011, Parlamentul României, Majestatea Sa, Regele Mihai I)

Noi, românii, vom continua, Majestatea Voastră, să luptăm ca să împlinim cele spuse, să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul, convinși fiind de faptul că “NU PUTEM AVEA VIITOR FĂRĂ A RESPECTA TRECUTUL NOSTRU” (MS Regele Mihai I)”

***

Dorin Chirtoacă, primar

„Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei a implinit 96 de ani, ieri, pe 25 octombrie!
Atunci cand vom tinde sa fim ca el, ca om, vom reusi sa mergem inainte. Pana atunci vom continua sa orbecaim intre Est si Vest existand riscul sa plece toti de aici sau sa fim distrusi de mai „marii nostri”.

Regele Mihai in mod normal trebuie sa fie Seful Statului Roman astazi, pentru ca ca fost lipsit pe nedrept si prin forta de acest titlu ceea ce anuleaza actul din 1947.

De cand am inteles cum stau lucrurile, pentru mine Regele Mihai este si ramane a fi Seful Statului Roman!

În textul de mai jos, Principesa Margareta il evoca pe Regele Mihai in cuvinte simple, exact asa cum este, cum am avut si eu ocazia sa-l cunosc personal si sa ii vorbesc in doua randuri: la un pranz la Palatul Elisabeta din Bucuresti si la casa de la tara din Aubonne, Elvetia.

Regele Mihai a intrat deja in istoria noastra. Este o personalitate istorica in viata si si va ramane a fi asa alaturi de ce mai valorosi inaintasi ai nostri: Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Carol I, Regele Ferdinand si Regina Maria s.a. .

Romania de azi exista datorita Regelui Mihai, altfel ar fi fost si fara Ardeal, si de doua ori mai mica decat acum sau nici atat.

La Multi Ani, Majestate!

Multa sanatate!

***

Clotilde Armand, consilier local

„Regele Mihai este un reper moral real pentru întreaga societate românească. Majestatea Sa împlinește astăzi venerabila vârstă de 96 de ani. La mulți ani, Majestate!”

***

Claudiu Pădurean, Cluj Today

„Regele Mihai cel Bun al românilor a ajuns la 96 de ani. Se luptă cu neajunsurile vârstei şi cu o boală cumplită, însă, chiar şi pe patul de suferinţă, sau mai ales pe patul de suferinţă întruchipează demnitatea unei naţiuni libere care îşi caută încă locul în lume. Să ne bucurăm de fiecare clipă pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte alături de Regele nostru drag. La mulţi ani, Majestatea Voastră!”

***

Flavius Boncea, Ziarul Timişoara

„Le-a supravieţuit tuturor. Şi lui Vâşinski, şi lui Petru Groza, şi Anei Pauker, şi lui Gheorghe Gheorghiu Dej, şi lui Ceauşescu, şi lui Hitler, şi lui Stalin, şi lui Hruşciov. Astăzi este aici, printre noi. Împlinește, la 25 octombrie, 96 de ani.”

 

2 comentarii la &8222;Regele Mihai, sărbătorit la 96 de ani: Mesaje de la Patriarh, artişti, oameni politici.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s