Musulmanii din Constanţa s-au rugat pentru Regele Mihai. Principesa Margareta, continuarea comuniunii stabilite de Regele Carol I.

_ANG3551
Principesa Margareta şi Principele Radu la Moscheea Regele Carol I din Constanţa. Foto: Daniel Angelescu © Casa Majestăţi Sale Regelui.

„Luni, 23 octombrie 2017, în cursul dimineții, Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu au vizitat Moscheea Regele Carol I din Constanța. Au fost prezenți muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România, reprezentanții religioși ai Moscheei Mari, ambasadorul Republicii Turcia la București, Excelența Sa dl Osman Koray Ertaș, consulul general al Turciei la Constanța, dl Ali Bozçalișkan, precum și mai mulți membri ai comunității turco-tătare din municipiul Constanța”, anunţă Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Regelui.

„Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat moscheea, au evocat, alături de gazde, legătura dintre Coroana Română și minoritățile naționale, în ultimul secol și jumătate. Altețele Lor Regale au subliniat exemplul remarcabil de conviețuire a musulmanilor din România cu majoritatea românească, precum și integrarea lor în societate.

A fost rostită o rugăciune pentru Regele Mihai I al tuturor românilor și a fost evocat rolul covârșitor al Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta la comuniunea spirituală dintre minoritatea musulmană și majoritatea românească din istoria modernă a țării noastre.

În încheierea vizitei la moschee, Altețele Lor Regale au participat la o masă oferită de musulmanii constănțeni Familiei Regale.”

Un comentariu la &8222;Musulmanii din Constanţa s-au rugat pentru Regele Mihai. Principesa Margareta, continuarea comuniunii stabilite de Regele Carol I.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s