Nicolae al României, la deschiderea Festivalului de film Astra, alături de logodnica sa, Alina Binder

Excelenţa Sa Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a vorbit în cadrul Festivalului de film Astra despre Regina Elisabeta (Carmen Sylva), cu ocazia rulării filmului „Omul care ştia 75 de limbi”, produs de un regizor norvegian, despre Georg Sauerwein, tutorele şi prietenul primei Regine a României. Acesta a anunţat:

„M-am bucurat să fiu prezent la deschiderea Festivalului de film Astra, alături de logodnica mea, festivalul debutând cu filmul Sibiu 825, care a fost realizat pentru a sărbători 825 de ani de existenţă a oraşului. Vreau să felicit echipa pentru munca extraordinară.

Nicolae ASTRA 2.jpg

De asemenea, înaintea vizionării filmului The Man Who Knew 75 Languages, am avut plăcerea să vorbesc despre Regina Elisabeta și impactul pe care activitatea ei l-a avut asupra culturii românești. Ea a făcut parte din povestea filmului, produs de un regizor norvegian Anne Magnussen. Am cunoscut, în film, o mică parte a vieții Reginei Elisabeta, înainte de venirea sa în România, şi pe Georg Sauerwein, tutorele ei, și am învățat despre eforturile sale în sprijinirea dialectelor etnice”, anunţă Nicolae al României pe profilul său de Facebook.


Nicolae ASTRA 3
Festivalul de film ASTRA a fost deschis luni, 16 octombrie 2017. Nepotul Regelui a vorbit despre Regina Elisabeta la vizionarea filmului „Omul care știa 75 de limbi” marţi, 17 octombrie 2017

Logodnica sa, Alina Binder, a copilărit în Sibiu. „În acest an, eu şi logodnicul meu Nicholas de Roumanie ne reîntoarcem cu drag în Sibiu pentru a da curs invitaţiei de a participa la Astra Film Festival. În cadrul Festivalului, Nicholas de Roumanie va avea plăcerea de a le oferi participanţilor câteva cuvinte despre Regina Elisabeta a României sau Carmen Sylva, aşa cum îi plăcea acesteia să se recomande şi despre activitatea sa culturală”, a spus pentru Turnul Sfatului, Alina Maria Binder.

Astra Film Festival – aflat la ediția a XXIV-a – se desfăşoară în perioada 16-22 octombrie 2017. Filmul The Man Who Knew 75 Languages / Omul care știa 75 de limbi este un documentar de animație, filmul spune povestea emoționantă a lui Georg Julius Justus Sauerwein, lingvist de geniu care și-a sacrificat cariera academică în favoarea unei vieți în apropierea minorităților etnice, apărând cu dăruire drepturile oamenilor la educație și cultură în limba maternă. Grație talentului său excepțional, a fost angajat ca tutore al frumoasei și talentatei prințese germane Elisabeth de Wied, care avea să devină regina scriitoare și artistă Carmen Sylva, prima Regină a României. Georg Sauerwein a fost tutorele, inspirația și prietenul ei de o viață, cei doi urmând aceeași stea călăuzitoare în apărarea celor vulnerabili și a păcii. Pornind de la scrisorile lui Sauerwein, filmul îmbină trăsăturile clasice ale unui basm cu realismul documentarului, atât în scenariu, cât și în conceptul vizual, lărgind asfel limitele specifice filmului documentar.

The man who knew 75 languages
Scenă din film.

Un comentariu la &8222;Nicolae al României, la deschiderea Festivalului de film Astra, alături de logodnica sa, Alina Binder&8221;

  1. Alina si priceperea….!!!Pentru alina cuvantul puritate inseamna doar un camion de buchete de flori albe cu frunze verzi.Un copil ,,din flori,, nu conteaza,e neglijabil.Ce chinuita de talent neslefuit.copiaza cu nesimtire si vestimentatia Principeselor Margareta si Maria.Pana si pt a doua rochie de mireasa a ,,plagiat,, elementul pliurilor des folosit de Principesele regale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s