Gabriela Duda, mama Principelui Radu, a fost condusă pe ultimul drum la Bârlad, în sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci

Joi, 14 septembrie 2017, a avut loc, în oraşul Bârlad, înmormântarea dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu şi a dr. Dan Duda. Au condus-o pe ultimul drum Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, dr. Dan Duda cu soţia şi copii lui, precum şi apropiaţi ai familiei. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfântul Dumitru, fiind urmată de slujba de îngropare, la Cimitirul Eternitatea.

IMG_5353
Moment de la înmormântarea Gabrielei Duda. Foto ©Cătălin Titire. Găseşti aici albumul complet.

„Gabriela Duda a murit la miezul nopții de 10 spre 11 septembrie 2017, la un spital din municipiul Iași. Altețele Lor Regale, ca și fratele Principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, sosiseră la Iași în primele zile ale lunii septembrie.

Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, unul dintre cei șapte copii ai Mariei Stoica și ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în anul 1961 și a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de țară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii.

Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum șaizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960 la Iași, și pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iași. René Duda a decedat în anul 1999.

În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțător”, anunţă Casa Majestăţii Sale Regelui.

IMG_5388
Principesa Margareta a fost alături de soţul său la înmormântarea mamei sale. Alteţa Sa şi-a pierdut propria mamă cu un an în urmă, Regina Ana trecând la Domnul în ziua de 1 august 2016.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s