Mesajul tinerilor monarhişti: „Să ne asumăm datoria în clădirea unui viitor mai bun pentru naţiunea română.”

Drapelul României Mari la Mărăşeşti_6 august 2017

Luni, 7 august 2017, Organizaţia de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei a făcut public un mesaj care se referă la mesajul Familiei Regale, scopul şi obiectivele A.N.R.M., generaţia tânără a dinastiei, viitorul monarhiei în România şi semnificaţia Centenarului Marii Uniri din 2018, care poate relansa ca proiect naţional unirea cu Basarabia şi restaurarea monarhiei:

„Timpurile se schimbă, iar monarhia pe care ne-o dorim recreată nu va arăta la fel ca cea a regilor Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea şi Mihai I. Eram foarte tineri când, la 30 decembrie 1997, Regele Mihai I a anunţat că succesorul Majestăţii Sale va fi prima sa fiică, Principesa Margareta. Generaţia regală a Principesei Moştenitoare, a cincea a Dinastiei Române, va duce mai departe legământul lui Carol I din 10 mai 1866. Îndrumată de Regele Mihai I, Principesa Margareta este în pas cu vremurile. Sperăm că Principesa Margareta va avea aceeaşi înţelepciune ca Regele Carol I, care, neavând copii, a fost bine sfătuit şi l-a ales, în deplina cunoaştere a personalităţii sale, pe nepotul său de frate, Ferdinand, drept succesorul său.

Tinerii sunt mereu în căutare de modele. Au trecut doi ani de la de la decizia Regelui Mihai din 1 august 2015, de a-l înlătura de la succesiune pe nepotul său, Nicolae al României, în a cărui figură mulţi dintre noi ne regăseam. Decizia Regelui a fost luată „cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei”: şi astăzi, a şasea generaţie regală îşi aşteaptă acel reprezentant care, când va veni vremea, să asigure „o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”. La momentul potrivit, vom fi pregătiţi să le întâmpinăm în ţară pe cele două prinţese române, fiica Principesei Elena, Elisabeta Karina de Roumanie, şi fiica Principesei Sofia, Elisabeta Maria Biarneix, atunci când şeful Casei Regale a României va considera să le acorde titlul de Principese ale României.

(….)

În anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la realizarea unuia dintre cele mai măreţe proiecte ale naţiunii române: desăvârşirea unităţii noastre teritoriale prin unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu Regatul României Mari. „A aduce omagiu regilor noștri, a comemora sacrificiul armatei și a manifesta gratitudine față de națiunea română este, așadar, o datorie patriotică și civică. Dar nu numai atât. A vorbi despre cumpăna prin care a trecut România acum 100 de ani este un mod de a zidi viitorul”, afirma Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, în discursul din 26 aprilie 2017, la sesiunea comună jubiliară a Parlamentului României, concluzionând: „Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul”.

Astăzi, cele mai măreţe proiecte ale naţiunii române, întemeiate pe principiile şi valorile generaţiei care a făcut Marea Unire din 1918, sunt restaurarea monarhiei constituţionale şi unirea cu Basarabia. Stă în puterea societăţii civile de a transforma aceste cauze în  proiecte naţionale, sprijinind o Constituţie monarhică pe care un Parlament sau o Adunare Constituantă o va adopta, unind sub Coroană românii de la Nistru până la Tisa. Să ne asumăm datoria!”

Citiţi aici întregul mesaj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s