Mărăşeşti la 100 de ani – evenimente oficiale la Focşani şi Mărăşeşti, 6 august

Pe aici

Duminică, 6 august, la 100 de ani de la începutul luptelor de la Mărășești (data pe stil nou; data din calendarul vechi era 24 iulie), membriii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei și ai organizației de tineret vor participa la evenimentele de la Mausoleul de la Mărășești, prezentându-și prinosul de recunoștință față de eroii Armatei Regale Române din anii 1917.
6 august, praznicul Schimbării la Faţă, este şi ziua comemorării tradiţionale a bătăliei de la Mărăşeşti, care s-a desfăşurat între 24 iulie-21 august 1917, pe calendarul vechi. În calendarul nou, care a adăugat 13 zile, data devine 6 august-3 septembrie 1917.

Programul oficial al manifestărilor, anunţat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN), este următorul:
Duminică, 6 august:

  • La Focşani, începând cu ora 10.00, în Piaţa Unirii, are loc o expoziție de tehnică militară organizată de către Garnizoana Focșani. Începând cu ora 11.00 la Mausoleul Eroilor de la Focșani are loc un ceremonial militar și religios.
  • La Mărăşeşti, începând cu ora 18.00, la Mausoleul Eroilor de la Mărășești vor avea loc ceremoniale militare și religioase, depuneri de coroane, un miting aerian și retragere cu torțe. 

Îndemnăm participanţii la această comemorare să fie prezenţi cu însemne ale Regatului, în onoarea eroilor Armatei Regale Române care au căzut pe front în vara anului 1917.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s