Valerian Stan: Patriarhul Daniel nu a vrut să oficieze la Patriarhie Nunta de Diamant a Regelui Mihai şi Reginei Ana

regele mihai regina ana oglinda

Publicistul Valerian Stan, activist în domeniul drepturilor omului şi publicist al săptămânalului New York Magazin, scrie pe profilul personal de Facebook:

„Nu judec, spun doar că mi-ar fi plăcut ca din atitudinile publice ale ierarhilor Bisericii mele să lipsească unele ca acestea. De exemplu, [23 mai 2010] „Mesajul Patriarhului Daniel cu prilejul botezării lui Carol Ferdinand Lambrino de către Președintele Traian Băsescu„: „Vă adresăm alese felicitări cu ocazia botezului fiului dumneavoastră, Alteţa Sa Carol Ferdinand, care astăzi, prin primirea Sfintelor Taine ale Botezului, Mirungerii şi Împărtăşaniei euharistice, devine vas ales al harului Preasfintei Treimi şi fiu spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, îi felicităm pe naşii pruncului, Excelenţa Sa Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, împreună cu Doamna Maria Băsescu”. Inutil desigur să spun că mesajul voia mai mult să submineze autoritatea şi legitimitatea Familiei noastre regale.

Și, tot cam așa, în 2008, Regele Mihai și Regina Ana au sărbătorit la București nunta de diamant. Faptul era, am mai spus-o, nu doar o extraordinară lecție de fidelitate și iubire adresată societății românești, ci și o reparație morală a faptului că nunta din 1948 nu a putut avea loc la București. Un reprezentant al Casei regale a dorit să meargă la Părintele Patriarh să-l roage să oficieze o scurtă slujbă de binecuvântare la Catedrala patriarhală. Era o ocazie unică pentru Biserică de a închide un cerc dureros. Autoritatea politică nu s-a opus acestei sărbători, admirată enorm de societate. Patriarhul a răspuns însă cu un întreit refuz: nu l-a primit pe trimisul Casei regale (a făcut-o un episcop vicar), nu a permis folosirea Catedralei patriarhale și a refuzat să țină slujba. Așadar, Majestățile lor vor pleca din această lume fără să fi avut binecuvântarea Capului Bisericii lor„, se încheie mesajul lui Valerian Stan.

***

Despre acest subiect a răspuns şi ASR Principele Radu într-un interviu acordat lui Cristian Bădiliţă pentru OGINDAN@T la 7 iunie 2010: 

„Cristian Bădiliţă: – Cum califică un membru al Casei Regale a României mesajul patriarhului Daniel Ciobotea, cu prilejul botezării lui Carol Ferdinand Lambrino de către Traian Băsescu? Citez din ziarul Lumina: „Vă adresăm alese felicitări cu ocazia botezului fiului dumneavoastră, Alteţa Sa Carol Ferdinand, care astăzi, prin primirea Sfintelor Taine ale Botezului, Mirungerii şi Împărtăşaniei euharistice, devine vas ales al harului Preasfintei Treimi şi fiu spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, îi felicităm pe naşii pruncului, Excelenţa Sa Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, împreună cu Doamna Maria Băsescu”. Treimea ilegitimităţii nu doreşte, în fapt, subminarea autorităţii şi legitimităţii Casei Regale? Paul şi Carol Ferdinand sunt „Alteţe”? Casa Regală, prin vocea Majestăţii Sale Regele Mihai, nu ar trebui să reacţioneze public?

Principele Radu al României: – Majestatea Sa nu va reacţiona niciodată public la încercările de subminare a autorităţii şi legitimităţii Casei sale. Lunga sa viaţă l-a învăţat că puterea lui de a învinge stă altundeva.  De altfel, uitaţi-vă la istoria noastră. De câte ori au învins – durabil – nelegitimii?”

Reclame

11 gânduri despre &8222;Valerian Stan: Patriarhul Daniel nu a vrut să oficieze la Patriarhie Nunta de Diamant a Regelui Mihai şi Reginei Ana&8221;

 1. Capul rautatilor e kanalia perfecta, TRAIAN BASESCU(gagauz de Murfatlar si securist ceausist cu puteri speciale in Antwerpen) care, dorea sa instaleze in tara o regalitate de tip FSN aservita lui, pe care el, prin securistii sai, sa o manevreze cum ii „pohteste pohta ce apohtitt” alaturi de patriarhul anticrist, securisto&fesenist, mafia interlopa din tara si acest Paul Lambrino, care isi zicea in mod ilegal Paul Paul-Philippe de Hohenzollern sau chiar Prințul Paul al României, deși nu era si nici nu este membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen și nici al Casei Regale de România, ci, doar fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920–2006), fiul prințului Carol al României
  Acest snapan de Paul, (al carui copil i l a botezat „strategic” T Basescu), in urma multelor sale ticalosii, are acum, probleme serioase cu justitia si, va sfarsi in mod sigur dupa gratii,asa cum si Basescu cred ca va fi curand incarcerat, precum sunt si interlopii ai caror copii i a botezat familia Basescu, incat, as zice ca tot anturajul lui de ticalosi, si a primit pedeapsa,……. cu exceptia ticalosului patriarh rosu, pe care sper sa nu-l ierte niciodata pedeapsa divina, si daca e posibil, nici guvernele viitoare ale tarii dintr’o iminenta ROMANIE REGALA integrata in Selectul Club al Regalitatilor Dinastiei de Windsor!

  1. Din pacate este o realitate care doare si astazi in Romania si care ne arata gradul de cunoastere a istoriei adevarate a Romaniei, nu cea invatata in scolile din perioada comunista. Oare unde se afla Romania daca dupa 1989 era declarata REGAT ? Vinovatul principal al acestei nemernicii este iliescu si acolitii lui !

 2. Chiar credeti ca toti cetatenii moderni ai romaniei ar trebui sa fie de acord cu o Casa Regala? Nu ar trebui intrebati mai intai la un referendum in care sa li se explice exact cat ii costa? Si pe langa asta sa purtam poate o discutie atenta despre monarhie in general si de ce nicio varianta a ei nu este compatibila cu o constitutie in care se specifica ca toti cetatenii se nasc cu aceleasi drepturi?

 3. „…….._Aveti o CASA REGALA, construita de un Rege Legendar,

  Respectat in L°U°M°E°,….. Înțeleptul aproape „Centenar”,

  Redati „ce i al Cezarului”,……..Omagiati_L, macar acum,

  Cand Regele se afla la poarta suferintelor ultimului drum!

  Numai fiti haini …….. si’n prag de Trianon

  Cu Regele Iubirii din Amvon!”

  1. Aici cred ca nu ti cont de realitatea dureroasa a noastra. In general romanii, vorbesc de cei de jos, de comunisti, sunt invatati sa-si omoare chiar si parintii pentru a le lua averea. Asta-i scoata vietii lui, a muritorului de rand, s fostilor comunisti care printre betiile lui invata ca in cazul in care comunistii (numiti acum PSD-isti), vor ajunge in puscarii !
   AICI E BUBA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s