Victor Ciorbea, Regelui Mihai: „Sunt emoționat și impresionat de faptul că sunt contemporan cu Majestatea Voastră.”

rege 2011

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului şi prim-ministru al României în 12 decembrie 1996 – 17 aprilie 1998, a adresat un mesaj Regelui Mihai I cu ocazia a 90 de ani de la proclamarea sa ca Rege al României, în ziua morţii bunicului său Regele Ferdinand I:

„Majestăţii Sale
Regelui Mihai I al României

Sire,
Acum 90 de ani, la trecerea la Domnul Dumnezeu a Regelui Ferdinand, Loialul și Întregitorul, pe tronul României a urcat, pentru prima dată, Majestatea Voastră, ca demn urmaș al acestuia.
Deși mereu confruntat cu zbuciumul unui secol al extremelor, Majestatea Voastră s-a purtat și a rămas un monarh constituțional al tuturor vremurilor, preocupat de găsirea binelui posibil în condiții imposibile.
Sunt emoționat și impresionat de faptul că sunt contemporan cu Majestatea Voastră, a cărei Domnie a bătut multe recorduri prin cei nouăzeci de ani de la Încoronare.
Mesajele Majestății Voastre, transmise românilor, pe calea undelor, în țara ocupată vremelnic, au reprezentat un sprijin moral pentru cei care luptau pentru libertate și un model de om de stat.
Actul constând în redarea cetățeniei și naționalității Majestății Voastre, în 21 februarie 1997, al Guvernului condus de mine, a însemnat în primul rând că Majestatea Voastră, cea mai înaltă instanță morală a națiunii, a putut oferi și mai de aproape exemplul și pilda adevăratului părinte al acesteia.
Intervențiile Majestății Voastre și ale întregii Familii Regale, de după revenirea în țară, le-au arătat românilor cum ar arată o Românie Regală, liberă și democratică, demn stat membru al spațiului euro-atlantic.

Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă dea putere, liniște și sănătate!
La mulți ani, Majestate!

Victor Ciorbea,

Avocatul Poporului

București, 20 iulie 2017″

Reclame

2 gânduri despre &8222;Victor Ciorbea, Regelui Mihai: „Sunt emoționat și impresionat de faptul că sunt contemporan cu Majestatea Voastră.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s