Parcul Regal Săvârşin, deschis vizitatorilor în vara anului 2018

Săvârşin toamna.jpg

Parcul Regal Săvârşin ar putea fi deschis vizitatorilor în vara anului 2018, anunţă Familia Regală. „Familia Regală speră ca anul viitor, în vară, parcul să aibă principalele lucrări încheiate, pentru a putea fi vizitat, în grupuri ghidate, pe perioada lunilor calde”.

„Parcul a fost creat în anii 1830 de arhitectul de grădini Heinrich Nebbien. Născut în Germania, Nebbien a creat o serie de parcuri ce au reușit să înfrunte timpurile grele ale secolelor al XIX-lea și al XX-lea, și care există încă, în zilele noastre, în Austria, Cehia, Ungaria și România.

Parcul Regal Săvârșin se apropie, așadar, de vârsta de 200 de ani. El este actualmente, așa cum a fost și castelul pentru mai bine de opt ani, într-o perioadă de îngrijire, reconstituire și diversificare a patrimoniului său natural și arhitectonic. Prin vârsta copacilor lui (unii dintre ei au 190 de ani), prin vasta colecție de arbori și de arbuști, precum și prin desăvârșita frumusețe a arhitecturii grădinii, Parcul Regal de la Săvârșin este un unicat în țara noastră.”

Un amplu proces de refacere a parcului regal a fost început, în anul 2015, sub conducerea profesorului universitar doctor Florin Stănică, prorectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Proiectul este de lungă durată și minuțios. Înlăturarea copacilor și a plantelor care au crescut spontan, precum și punerea la loc a speciilor rare, dispărute din cauza necunoașterii sau a nepăsării din ultimele decenii necesită răbdare, erudiție și, mai ales, o înaltă responsabilitate.

„Există speranțe ca, la 10 mai 2017, Satul Regal (partea de la intrarea pe domeniu) să fie deschisă publicului. Odată cu aceasta, parcul regal ar putea fi și el vizitat, după un program stabilit pe ore și pe zile, în perioada mai-octombrie a fiecărui an„, anunţase Familia Regală la 1 iunie 2016.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Parcul Regal Săvârşin, deschis vizitatorilor în vara anului 2018&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s