Corul Regal şi studenţi ai Conservatorului, concert în Noaptea Muzeelor – 2017

Corul Regal 7 mai 2015.jpg

Sâmbătă, 20 mai 2017, de la orele 19, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti – Studioul de Operă şi Media are loc spectacolul Dido și Aeneas. Operă barocă în 3 acte de Henry Purcell, pe un libret de Nahum Tate. Vor performa Răzvan Apetrei (dirijor şi pianist) şi Eduard Dinu (dirijor), alături de Ansamblul Coral al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti din care fac parte membrii Corului Regal. În rolul lui Dido va fi Andreea Nina Achilov, iar în rolul lui Aeneas Alin Trifu. Detalii despre distribuţie şi concert, la finalul acestui articol.

Noaptea de 20 spre 21 mai (Noaptea Europeană a Muzeelor) mai oferă evenimente cu o tematică legată de România regală. Oferim trei exemple:

Palatul Regal (Muzeul Național de Artă al României) va putea fi vizitat între orele 19:00-05:00. Vor fi deschise următoarele galerii: la sediul central: Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Europeană (19:00-05:00), la Muzeul Colecțiilor de Artă: Expoziția „Ștefan Caltia. Obiecte grăitoare” (19:00-05:00), Spațiile istorice ale fostului Palat Regal (11:00-19:00).

 Muzeul Național Cotroceni va putea fi vizitat între orele 19.00-24.00. Muzeul Național Cotroceni va invită să vizitați etajul I al Palatului Cotroceni, fostă reședință regală, cu o istorie de peste 300 de ani, loc în care s-a scris istorie pentru ceea ce este astăzi România modernă. Istoria Ansamblului Cotroceni începe în secolul al XVII – lea, în timpul domnitorului Șerban Cantacuzino, la cererea căruia a fost construită Mănăstirea Cotroceni (1679 – 1681). Ceea ce putem vedea astăzi este, în mare parte, Palatul Regal construit în timpul regelui Carol I și modernizat în timpul regelui Ferdinand.

Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu. Pinacoteca Municipiului București cuprinde peste 5.500 de picturi, lucrări de grafică, sculptură și artă decorativă, realizate de artiști renumiți precum Pallady, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Maxy și Arthur Verona. Descoperă lucrările expoziției temporare „Pinacoteca Bucureștiului. Un proiect interbelic”, la Palatul Suțu.

Găsiţi aici programul complet.

****

dido si aeneas.jpg

„UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE MUZICĂ DIN BUCUREȘTI

vă invită sâmbătă, 20 mai 2017, ora 19:00,
pe scena Studioului de Operă și Multimedia al UNMB

la spectacolul

DIDO și AENEAS
Operă barocă în 3 acte de HENRY PURCELL
Libret de Nahum Tate


Dirijor și pianist (continuo): RĂZVAN APETREI
anul II master, clasa c. d. a. dr. Dumitru Goia

Dirijorul corului: EDUARD DINU
anul II master, clasa prof. univ. dr. Mihail Diaconescu

Distribuție:

Dido – ANDREEA NINA ACHILOV, anul II master, clasa conf. univ. dr. Cristina Șoreanu
Aeneas – ALIN TRIFU, anul III licență, clasa conf. univ. dr. Mariana Colpoș
Belinda – DIANA ALEXE, anul III licență, clasa c. d. a. drd. Iulia Isaev
Vrăjitoarea – CAMELIA CUZUB, anul I licență, clasa lect. univ. dr. Heliana Luminița Drăgușin
Prima Ursitoare – GEORGIANA DUMITRU, anul I licență, clasa conf. univ. dr. Mariana Colpoș
A doua ursitoare – ANDREEA CARMEN MARIN, anul III licență, clasa c. d. a. drd. Iulia Isaev
Însoțitoarea – TEODORA CONSTANTINESCU, anul III licență, clasa conf. univ. dr. Maria Claudia Codreanu
Duhul, Marinarul – RADU ION, absolvent UNMB, clasa prof. univ. dr. Ionel Voineag

Violoncel (continuo) – ANDREEA CAMELIA IANCU, anul II master, clasa c. d. a. dr. Eugen–Bogdan Popa

Ansamblu orchestral al Universității Naționale de Muzică din București
Profesori coordonatori: c. d. a. dr. Dumitru Goia și conf. univ. dr. Alexandru Ganea

Ansamblu coral al Universității Naționale de Muzică din București
Profesor coordonator: conf. univ. dr. Gabriel Popescu

Profesor coordonator clasa de operă: conf. univ. dr. Anda Tăbăcaru-Hogea

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

******

Dido și Aeneas
Operă barocă în 3 acte de Henry Purcell

Dido și Aeneas, lucrare muzicală creată în secolul al XVII-lea de marele compozitor baroc Henry Purcell, pe un libret realizat de scriitorul Nahum Tate, bazat pe cartea a IV-a din Eneida, creație a poetului roman antic Virgiliu, este indiscutabil cea mai importantă operă britanică din toate timpurile.
Opera Dido și Aeneas a căpătat o largă răspândire în întrega lume, popularitatea sa datorându-se muzicii sale profunde, expresiv-umane și, mai ales, unității logice a dramaturgiei muzicale.
Subiectul operei ilustrează mitul antic al iubirii dintre Dido, Regină a Cartaginei și Aeneas, Prinț al Troiei și modul în care forțele ostile și prejudecățile reușesc să spulbere povestea lor de dragoste.
Este un spectacol despre efemeritatea iubirii, despre speranță, despre datorie și onoare, despre suferință și sacrificiu și despre milenara confruntare dintre Bine și Rău.
Spectacolul realizat de studenții Universității Naționale de Muzică din București reușește să aducă subiectul acestei tragedii în zilele noastre, printr-o tratare contemporană și originală a personajelor și acțiunii, ca o dovadă a faptului că trăirile umane sunt general valabile indiferent de statut social, cultură, epocă sau spațiu geografic.
Publicul va avea ocazia să descopere una dintre capodoperele creației universale de operă, în interpretarea unora dintre cei mai talentați tineri muzicieni români ai momentului, reuniți în cadrul unui concept muzical și regizoral inedit.
Sub genericul celebrei arii din finalul operei, intitulată Remember me, Universitatea Națională de Muzică din București îndeamnă publicul să își reamintească de frumusețea muzicii clasice și de faptul că noua generație de artiști merită să fie sprijinită și încurajată.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s