Duhovnicul Regelui Mihai: „L-am vizitat de 10 mai. Se simte foarte bine.”

rege-mihai.jpg

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a primit, la 10 mai 2017, vizita părintelui Adrian Diaconu, protopop pentru Elveția, la reședința sa privată din Elveția. Între cei doi există o strânsă legătură, întrucât se cunosc de mai bine de 25 de ani, iar părintele Diaconu a fost prezent la toate evenimentele importante ale Casei Regale a României de după 1990, fie că a fost vorba despre căsătoria Principesei Margareta sau despre moartea Reginei Ana.

Miercuri, 10 mai 2017, la reședința privată a Regelui, părintele Adrian Diaconu a oficiat, alături de cele patru măicuțe ortodoxe care se află permanent în compania Majestății Sale Regelui, un Te Deum pentru Majestatea Sa Regele și Custodele Coroanei, Principesa Moștenitoare Margareta, urmat de o scurtă pomenire a membrilor Familiei Regale trecuți la cele veșnice, citim pe site-ul Familiei Regale.

„Vă asigur că Regele Mihai se simte foarte bine, în ciuda vârstei sale. Pe toată durata slujbei de Te Deum, celebrată la reşedinţa regală cu ocazia zilei de 10 Mai, a stat doar în picioare. Iar slujba a durat circa o oră şi jumătate. Ne-a salutat de mai multe ori cu tradiţionalul Cristos a înviat!, a dat uneori răspunsurile cuvenite în timpul slujbei, alături de măicuţele de la Mânăstirea din Fribourg care se află constant alături de el, în ultima vreme”, a declarat pentru ziarul Click! protopopul Adrian Diaconu.

El a adăugat că regele trăieşte în reşedinţa sa ca şi cum s-ar afla într-o mânăstire, iar Sf. Scriptură şi cartea de rugăciuni se află permanent în imediata sa apropiere. Părintele Diaconu a admis că a purtat cu regele, în ultima vreme, şi o serie de discuţii tipice relaţiei dintre un credincios şi duhovnicul său, discuţii care n-au ocolit subiecte legate de soarta sufletului Reginei Ana, dar şi de cel al sufletului Reginei-mamă, Elena, al cărui trup e încă înhumat în Elveţia.

Regele s-a dovedit şi o gazdă impecabilă, aşteptându-şi de această dată oaspeţii cu prăjituri şi alte delicatese şi ciocnind la finele vizitei câte un pahar de vin cu părintele Diaconu şi măicuţele prezente.

În Lumina, ziarul Patriarhiei Române, citim că, din anul 1993, cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi înconjurat de câteva familii devotate, care au constituit nucleul comunităţii româneşti din cantonul Vaud, preotul Adrian Diaconu a înfiinţat Parohia „Tuturor Sfinţilor Români” din Lausanne, continuând astfel pe baze canonice activitatea liturgică începută în 10 mai 1981 (atunci s-a oficiat prima slujbă a „Bisericii române libere din Lausanne şi cantonul de Vaud”, comunitate ce era formată din românii refugiaţi politic, de confesiune ortodoxă, reuniţi în jurul regelui Mihai şi al reginei Ana). În anul anterior, în luna iulie a anului 1992, pr. prof. Constantin Galeriu împreună cu pr. Adrian Diaconu – chemat din ţară pentru Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Geneva – au slujit împreună Sfânta Liturghie la Lausanne, în prezenţa familiei regale române.  În scurt timp, activitatea liturgică s-a extins la o adevărată activitate parohială, cu activităţi pastorale, liturgice, catehetice, social-caritative, culturale şi ecumenice.

 

8 comentarii la &8222;Duhovnicul Regelui Mihai: „L-am vizitat de 10 mai. Se simte foarte bine.”&8221;

  1. MULTA SANATATE, MAJESTATI, SALE REGELUI MIHAI DE ROMINIA. / CARE NUMAI EL PUTEA SALVA ROMINIA, / DAR PENTRU CA ACEST POPOR NU LA MERITAT / PENTRU CA DUMNEZEU PE NOI ROMINI, SA SUPARAT. / CA SUNTEM O TARA, DE COMUNISTI, / CE NU MERITAM CA SA FIM MONARHISTI, / REGELE MIHAI SI, MONARHIA AR FI PUTU SLAVAT, ROMINIA, / DAR PENTRU CA DUMNEZEU PE POPOR SA SUPARAT, / SI, PE REGELE MIHAI NU LA MERITAT / CRED CA ASA NE ESTE DAT / CA SA FIM UN STAT COMUNIST SI, BLESTEMAT / CA ALTA SOARTA ROMINIA, NU VA MAI AVEA / DECIT, HOTIA, SI, SARACIA, CARE NIMENI NU O VA MAI SALVA / NUMAI DUMNEZEU DACA, VA VREA, /.AMIN.*****!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s