Marș automobilistic – 140 de ani de la Independența României

7 mai 2017 mars automobilistic.jpg

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei anunţă:

La 10 mai 1877 (stilul vechi calendaristic), Regele Carol I proclama Independenţa României, în urma moţiunii votate cu o zi înainte de Camera Deputaţilor şi de Senat. Timp de 140 de ani, din 1877 până astăzi, 10 Mai a fost şi este, pentru români, Ziua Independenţei.
Începând din 1947, regimul totalitar comunist a încercat să ascundă semnificaţia acestei zile. „Noi, cei din Lumea Liberă, ne dăm seama că, deşi ştearsă din calendarul oficial, ziua de 10 Mai va dăinui în inima poporului român”, afirma, la 10 mai 1954, preşedintele american Dwight D. Eisenhower, într-un mesaj adresat Poporului Român.

Prin Legea nr.103/2015, 10 Mai a fost declarată „sărbătoare naţională”. Considerând că Ziua Independenţei de Stat merită să devină Zi Naţională, alături de 1 Decembrie, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei organizează o serie de manifestaţii în cinstea acestei zile începând cu evenimentele din Bucureşti care au loc în ziua de DUMINICĂ, 7 MAI 2017:
– un marș automobilistic, care începe de la ora 15.00 din Gara Regală Băneasa şi care se va încheia în Piaţa Palatului; traseul este: Gara Băneasa-Șos. București-Ploiești-Șos.Kiseleff-Calea Victoriei-Aleea Kretzulescu-parcare Sala Palatului, unde autovehiculele vor rămâne parcate până la terminarea evenimentului.
– o manifestație publică, care începe de la ora 16.00 la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului în fața Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Cu acest prilej vor lua cuvântul istorici, personalități ale vieții academice, oameni din mediul politic şi reprezentanţi ai societăţii civile.

„Zece Mai ne-a fi de-a pururi
Sfântă zi, căci ea ne-a dat
Domn puternic țării noastre
Libertate și Regat.”
Vasile Alecsandri

Reclame

2 gânduri despre &8222;Marș automobilistic – 140 de ani de la Independența României&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s