Principesa Margareta: „România poate deveni un exemplu de echilibru și măsură pe continent.”

 

margareta super poza best succesorul legitim viitoarea regina

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a adresat în această dimineață un discurs în sala de plen a Camerei Deputaților, cu ocazia ședinței comune jubiliare a Parlamentului României dedicată aniversării centenarului “Iași – Capitala Regatului României 1916 – 1918 și Oraș al Marii Uniri”, precum și împlinirii a o sută de ani de la adoptarea, de către Senatul și Adunarea Deputaților reunite la Iași, a legilor reformatoare ale statului român: legea agrară și legea electorală.

Mesajul Custodelui Coroanei Române la sesiunea comună jubiliară a Parlamentului României – 26 aprilie 2017 

Domnule președinte al Senatului,

Domnule președinte al Camerei Deputaților,

Doamnelor și domnilor membri ai Parlamentului,

Acum un secol, Regele Ferdinand a condus ţara prin momentele cele mai grele și mai măreţe ale istoriei noastre. Străbunicul meu şi-a câştigat numele de “Întregitorul” pentru că, alături de bravii săi soldaţi și de națiune, a luptat pentru împlinirea visului românilor – Marea Unire.

Sesiunea găzduită în această zi de Parlamentul României, instituția fundamentală a democrației și libertăților noastre, are încă o semnificație profundă: în afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată că, în lumea noastră incertă și plină de pericole, România este o țară inteligentă, stabilă, care prețuiește continuitatea, care construiește viitorul pe temelia trecutului și care poate deveni un exemplu de echilibru și măsură pe continent.

A aduce omagiu regilor noștri, a comemora sacrificiul armatei și a manifesta gratitudine față de națiunea română este, așadar, o datorie patriotică și civică. Dar nu numai atât. A vorbi despre cumpăna prin care a trecut România acum 100 de ani este un mod de a zidi viitorul.

Pentru mine, sesiunea de astăzi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspirație pentru viitor. Regele Ferdinand și Regina Maria sunt părinții istoriei noastre moderne. Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul.

 

Așa să ne ajute Dumnezeu!

4 comentarii la &8222;Principesa Margareta: „România poate deveni un exemplu de echilibru și măsură pe continent.”&8221;

  1. Hristos a Inviat! Vă mulțumesc mult pentru articolele pe care mi le trimiteți pentru că îmi încarcă sufletul de bine! Doamne-ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s