Premierul Sorin Grindeanu şi Emil Constantinescu, la Palatul Elisabeta, la seara dedicată diplomaţiei regale

3 Discutii cu Regele_Mihai

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit marți, 21 martie 2017, la Palatul Elisabeta o seară dedicată aniversării a douăzeci de ani de la prima vizită a Majestății Sale Regelui Mihai reprezentând România, cu susținerea Guvernului, pentru integrarea țării noastre în NATO. Alături de Principesa Moștenitoare Margareta s-a aflat Principele Radu. De asemenea, a fost prezentă Principesa Maria, anunţă Casa Regală a României.

La ora 19,00 a avut loc o ceremonie în Sala Regilor, urmată de un dineu în Sufrageria Mare. Au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Excelența Sa domnul Prim-ministru Sorin Grindeanu și Excelența Sa domnul Emil Constantinescu, Președintele României (1996-2000). Au fost invitați reprezentanți ai Instituției Președintelui României, Guvernului, Armatei, Academiei Române, Corpului Diplomatic și societății civile.

Citiţi aici un istoric al diplomaţiei regale din ultimii 20 de ani.

”În vremea preşedintelui Constantinescu şi a guvernului Victor Ciorbea s-a reînodat firul diplomaţiei regale şi al angajamentelor publice în ţară care au continuat neîntrerupt de atunci încoace. Au fost momente istorice pentru familia noastră şi pentru România. În această seară, acum două decenii, regele Mihai, regina Ana şi noi am ajuns în Marea Britanie, prima ţară din turneul regal NATO”, a afirmat Principesa Moştenitoare, referindu-se la turneul prin care familia regală a pledat pentru admiterea României în NATO pe lânga familiile regale din Belgia, Olanda, Luxembrug, Norvegia, Danemarca şi Spania şi pe lângă oficialităţi din mai multe ţări.

Principesa Margareta a evocat şi contribuţia personală a reginei Ana, care a trecut la Domnul la 1 august 2016. ”Un rol important l-a avut regina Ana. Simţul datoriei, curajul şi umorul au contribuit la scrierea acestei pagini din viaţa familiei regale”, a afirmat principesa.

Alteţa Sa Regală a mulţumit pentru cooperarea dintre instituţiile statului român şi Casa Regală, cooperare care a adus beneficii Româniai. ”Din 1997 până astăzi, familia noastră a susţinut peste 10.000 de angajamente publice în ţară şi a efectuat 315 vizite în străinătate, sprijinite de zece guverne succesive ale României, coordonate de Ministerul de Externe şi cu concursul Ministerului Apărării Naţionale. Întâlnirile au fost legate de economie, apărare, educaţie, credinţă, cooperare locală sau regională, cultură, ştiinţă, proiecte sociale, diplomaţie şi sport”, a afirmat Principesa Margareta.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a afirmat că rolul Casei Regale în integrarea ţării noastre în structurile europene şi euroatlantice este ”unul dintre cele mai frumoase exemple de dragoste, dăruire şi loialitate pentru ţară”. Grindeanu a susţinut că unul dintre semnele evoluţiei României în ultimii 20 de ani este relaţia dintre autorităţile statului şi Casa Regală.

”Acum 20 de ani România începea să conteze din nou în Europa şi în lume graţie eforturilor familiei regale. Ţinem minte cu toţii turneul impresionant pe care Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana le-au desfăşurat în cele mai importante cancelarii şi case regale pentru a pleda cauza ţării noastre. Alteţele Voastre Regale le-aţi fost alături în multe dintre aceste vizite şi, cu nobleţe, le continuaţi acum efortul”, s-a adresat Grindeanu principesei Margareta şi principelui Radu.

Şeful Guvernului i-a rugat să fie în continuare alături de România pentru a susţine cauza unei Europe puternice şi de unite. ”Avem nevoie de experienţa diplomatică, deschiderea şi prestigiul de care Alteţele Voastre Regale vă bucuraţi şi sunt convins că împreună vom reuşi să păstrăm nealterat visul european pentru generaţiile viitoare. Orice proiect de ţară am avea, acesta nu poate fi realizat decât dacă ne vom raporta la valorile pe care înaintaşii noştri le-au transmis”, consideră Sorin Grindeanu.

El a asigurat familia regală de preţuirea sa. ”Când treburile ţării vor fi mai apăsătoare şi mai grele, mă voi gândi la dragostea de ţară pe care Casa Regală a pus-o înaintea oricăror provocări pe care a trebuit să le înfrunte şi atunci nimic nu îmi va mai părea greu”, a conchis Grindeanu.

3 comentarii la &8222;Premierul Sorin Grindeanu şi Emil Constantinescu, la Palatul Elisabeta, la seara dedicată diplomaţiei regale&8221;

  1. Este regretabil ca nu se face nici un efort pentru revenirea la Monarhia Constitutionala,singura forma de guvernamant benefica pentru tara noastra.Ba mai mult,prin alegerea PSD se revine la comunism, o dovada ca poporul nostru n-a invatat nimic din trecut..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s