Opinie: Casa Regală a României, prin diplomaţia regală, poate media între S.U.A. şi Rusia.

rege-si-margareta

Articol excelent, care ilustrează spectacolul de prost gust oferit de toate sistemele în care un președinte de republica este ales prin vot direct. Aici se vede superioritatea monarhiei constituționale! În completarea a ceea ce susține jurnalistul , vreau să precizez că o confruntare militară NATO-Rusia ar fi un dezastru pentru Planetă! Diferendele trebuie soluționate obligatoriu pe calea dialogului.Calitatile viitoarei noastre Regine, Principesa Moştenitoare Margareta, o recomandă din plin ca vector diplomatic principal pe relația est-vest!”, comentează profesorul Cristian Sandu un articol semnat de jurnalistul Claudiu Pădurean, intitulat OPINIE. Corneliu Vadim Trump a învins-o pe Hillary Ponta, apărut pe 9 noiembrie în Cluj Today.

„Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii este cea de-a doua veste proastă din acest an, după Brexit. Americanii au fost puşi în faţa unei alegeri imposibile, cu mult mai proaste decât cea pe care au trebuit să o facă românii în turul al II-lea al algerilor prezidenţiale din anul 2000, dintre Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. De data aceasta, americanii au trebuit să aleagă între echivalentul lui Corneliu Vadim Tudor şi cel feminin al lui Victor Ponta”, arată jurnalistul clujean.

Concluzia articolului este:

„Personal, iubesc şi preţuiesc Statele Unite ale Americii. Această ţară este liderul lumii libere şi cred că România trebuie să fie cel puţin la fel de profund angajată în parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. Ba mai mult, România ar avea nevoie să îşi aprofundeze relaţia specială cu Statele Unite ale Americii până la nivelul unei alianţe strategice de genul celei pe care americanii o au cu Israelul sau cu Coreea de Sud. Pentru a înfrunta cu succes furtuna care se profilează în relaţiile internaţionale, România trebuie să devină mai predictibilă, mai stabilă şi mai democratică într-o lume occidentală care şi-a pierdut, iată, în 2016, predictibilitatea.

O cale foarte bună ar fi restaurarea monarhiei. Avem nevoie din nou de conducători care să unească şi care să reprezinte cu demnitate România, aşa cum au făcut-o, de exemplu, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Principesa Moştenitoare Margareta a României este, în opinia mea, persoana cea mai potrivită pentru acest rol istoric.

Alteţa Sa Regală poate construi noi punţi de comunicare cu Marea Britanie şi după Brexit;

poate adânci parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, pentru că poate cuceri publicul american aşa cum a făcut-o străbunica sa;

şi poate, de asemenea, să fie garanta unei democraţii româneşti capabile să câştige respectul Germaniei şi Franţei.”

principesa-margareta-radu-carol-i

8 comentarii la &8222;Opinie: Casa Regală a României, prin diplomaţia regală, poate media între S.U.A. şi Rusia.&8221;

 1. Celebrul personaj Cetățeanul turmentat din capodopera lui IL Caragiale „O scrisoare pierduta” repeta la orice apariție întrebarea Eu cu cine votez? În calitate de coordonator al Grupului de Acțiune pentru Monarhie și Democrație am primit foarte des această întrebare din partea multor compatrioți care cred în ideea că revenirea la Monarhie constituțională înseamnă și revenirea la normal a României. În urma mai multor consultări la nivelul mișcării noastre, am stabilit să susținem în mod explicit un anumit partid politic pentru alegerile parlamentare din decembrie. Oamenii care cred în monarhie au preferințe politice diferite ceea ce este normal în orice democrație bazată pe parlamentarism si pluripartidism. Avind în vedere, însă, ca Parlamentul care va fi ales în 11 decembrie va avea un rol crucial pentru obiectivul nostru, am considerat necesar să oferim tuturor monarhistilor citeva elemente de orientare, în funcție atitudinea diferitele partide politice fata de Casa Regală a României, față de restaurarea monarhiei în general.
  Este absolut explicabilă rezerva multor monarhistii de a-si orienta votul către Partidul Social Democrat, avind în vedere atitudinea de combatere virulenta a monarhiei pe care a avut-o acest partid în istoria recentă. Putem observa însă că de mai mulți ani, persoane marcante din conducerea PSD au o atitudine pozitiva fata de Casa Regală. Mai mult, unele și-au exprimat deschis preferința pentru monarhie constituțională, altele au lăsat să se înțeleagă că nu s-ar opune restaurării monarhiei dacă aceasta ar fi voința majorității cetățenilor.
  Renăscut după 1989 ca partid istoric cu rol determinant în fondarea Dinastiei Române si evoluția României între 1859 si 1947, Partidul National Liberal ar trebui să fie la această oră susținătorul necondiționat al revenirii României la Monarhie constituțională. Din păcate, nu se întâmplă așa. După părerea mea, sunt două cauze. Invazia membrilor fostului PDL, cu opțiune deschis anti-monarhica si dorința președintelui Klaus Johannis de a ne fi „baci” pînă în 2024. În vremea de azi nu ne mai poate fi precum Ștefan cel Mare, „pînă la adînci bătrâneți”! În aceste condiții, vocile destul de numeroșilor monarhisti din PNL nu pre se mai fac auzite! Din fericire, monarhistii cu vederi politice liberale au la îndemână varianta ALDE. Liderii acestei formațiuni politice au declarat în mod neechivoc si repetat că monarhia constituțională data cea mai potrivită formă de guvernămînt pentru statul român. Un scor bun înregistrat de ALDE i-ar permite să facă presiuni în acest sens asupra PSD, avind în vedere că cele două partide au deja o înțelegere politică în a alcătui o majoritate parlamentară. Cred că nu trebuie să mai precizez ca orice monarhist trebuie să excludă din opțiunile electorale Partidul Mișcarea Populară, condus de Traian Basescu!
  Suntem convinși, si am constatat aceasta în mod direct ca mulți monarhisti nu vor opta pentru niciunul dintre partidele sus-menționate deoarece le consideră responsabile pentru proastă guvernare în ultimii 26 de ani și pentru corupția care domnește în țară. Aceștia fie nu s-ar prezenta la vot, fie ar opta pentru un partid neimplicat în guvernările anterioare. Ii rugăm să fie foarte atenți la faptul că reprezentanții Uniunii ” Salvați România” au declarat public ca apreciază că fiind complet inutilă României revenirea la Monarhie. În schimb, liderul Alianței Noastre România, Marian Munteanu, și-a arătat considerația pentru Majestatea Sa Regele Mihai si pentru Familia Regală, afirmind că a venit vremea ca românii să decidă în cunoștință de cauză asupra formei de guvernământ. Din păcate, credibilitatea acestui politician a scăzut mult odată cu publicarea angajamentului său de informator al fostei Securități. La Partidul România Mare au apărut schimbări majore în raport cu vechea percepție publică asupra acestei grupări politice pronunțat naționaliste. Vectorii de imagine ai partidului sunt în momentul de față Lidia Vadim Tudor și cunoscutul actor Florin Zamfirescu. Tinara fiica a lui CV Tudor a luat distanță față de elementele care aruncau asupra partidului eticheta de extremist, declarindu-se ca nu va admite „ideologii marginale, rasism si antisemitism”. Sub conducerea Lidiei Vadim Tudor, revista România Mare nu a mai găzduit atacuri la adresa Familiei Regale si a evocat momente importante din istoria Dinastiei Române. Dacă adăugăm și faptul că maestrul Florin Zamfirescu este monarhist convins și declarat, credem că PRM a devenit o opțiune electorală viabilă pentru monarhistii care nu agreează partidele consacrate.

 2. NU POT AVEA INCREDERE IN NICIUN PARTID . NU VĂD NICIUNUL CAPABIL SĂ FACĂ CEVA CONCRET PENTRU REINSTAURAREA MONARHIEI CONSTITUTIONALE IN ROMÂNIA, ABSOLUT NICIUNUL. EXISTĂ CITIVA LIDERI MARCANTI CARE SI-AU ARATAT IN DESE RINDURI AFINITATEA FATĂ DE MONARHIE CA DE EX. DL. CĂLIN POPESCU TARICEANU SAU PERSONALITĂTI MARCANTE CUM ESTE MAESTRUL FLORIN ZAMFIRESCU SI MULTI ALTII. DAR **CU O FLOARE CHIAR MAI MULTE NU SE FACE PRIMĂVARĂ**. NICI DUPĂ ALEGERILE DIN DECMERIE 2016, PARLAMENTUL ESTE SI VA FI INFESTAT SI POPULAT DE COMUNISTI SAU URMASI AI ACESTORA, CARE IN VECII VECILOR NU VOR AVEA VOINTĂ SĂ REVENIM LA MONARHIE. SĂ VEDEM CUM DECURG LUCRURILE CU ACEASTĂ INSTITUTIONALIZARE A CASEI REGALE, DACĂ VA FI APROBAT ACEL PROIECT DE LEGE AL GUVERNULUI CIOLOS. REFERITOR LA O MEDIERE DE CATRE CASA REGALĂ ÎN SPESĂ PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA INTRE SUA SI RUSIA , MĂ TEM CĂ NU SE VA AJUNGE LA N ICI UN REZULTAT CONCRET, ATIT PRESEDINTELE SUA CIT SI CEL AL RUSIEI SUNT DOUĂ ** NUCI TARI** DAR VORBA POPORULUI ** INCERCAREA MOARTE N-ARE** VOM VEDEA. INITIATIVĂ AR FI DE TOATĂ LAUDA. POATE ÎL INDUPLECĂ PE **IVAN CEL GROAZNIC** SĂ NE RESTITUIE CE-A MAI RĂMAS DIN TEZAURUL ROMÂNESC.** SUSTIN CASA REGALA ** **NIHIL SINE DEO**

 3. De acord cu dv, stimate domn Secrieru, dar cei care ne punem speranțele în Monarhia constituțională, avem nevoie de o majoritate parlamentară în măsură să se reunească în Adunare Constituantă, să adopte o nouă Constituție. De aceea trebuie neapărat să votăm unul din partidele pentru care candidează domnii Tariceanu si Zamfirescu!

 4. Iar relația est-vest nu se reduce la SUA-Rusia, este mult mai complexă! Cultura, temperanta si tactul Principesei Moștenitoare Margareta o recomandă ca pe un om de stat de anvergură planetară!

 5. In general, sunt de acord cu continutul articolului. Principesa Margareta e o persoana cu multe calitati, dar, din pacate, umbla mai tot timpul beata manga. Asa cum a fost cazul la Iasi ,in seara de 16 decembrie 2016, la reuniunea de la Palatul Culturii, cand Margareta abia se tinea pe picioare de beata ce era, râdea ca proasta-n târg, si-a aruncat blana de pe ea la poze .In acest timp, toti din sala se prapadeau de râs iar Duda ( care e iesean defel) era alb ca hârtia, efectiv ii crapa obrazul de rusine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s