Marius Ghilezan: „Să-l punem pe Rege măcar o zi pe tron, pentru a treia domnie.”

regele mihai ferdinand 2

„Haideți cu Referendumul! Să-l punem pe Rege măcar o zi pe tron. Pentru a-și încheia cea de-a treia domnie în pace și onor”, afirma Marius Ghilezan la moartea Reginei Ana.

„Monarhia este un dar de la Dumneze şi are o putere simbolică fantastică. Încă vechii evrei, de la regele Solomon.

Regele ar fi un factor de echilibru, asigurând o cale de revenire şi reinterpretare a statalităţii.

Majestatea Sa este ţinut de Dumnezeu probabil până în momentul când România îşi va da seama că are nevoie de Casa Regală.”, afirma domnul Ghilezan într-un interviu acordat doamnei Camelia Csiki pentru „Ora Regelui”. 

rege-si-margareta

Tatăl meu e medic lângă Săvârșin și oamenii de la țară îl iubesc foarte mult pe Rege și de sărbători era prezent acolo. Are o priză fantastică și o carismă nemaipomenită, dar probabil a  obosit. Clima din Elveția e mult mai tihnită. Ionii negativi sunt mult mai buni pentru sănătate. Gândiți-vă că are o vârstă. Cât putem să cerem noi ca popor?

Noi tot judecăm și tot întrebăm de ce nu a rămas aici, dar ce am făcut noi pentru el? Noi puteam să facem în două zile o Adunare constituantă și să punem pe tron pentru o zi. Ar fi fost împlinirea istorică a vieții lui. Noi ce să cerem? Noi ar fi trebuit să le cerem politicienilor să-l aducă pe tronul care, negreșit, îi aparținea”, a susținut Marius Ghilezan într-o emisiune la B1 TV moderată de Nadia Ciurlin.

marius-ghilezan

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

10 gânduri despre &8222;Marius Ghilezan: „Să-l punem pe Rege măcar o zi pe tron, pentru a treia domnie.”&8221;

 1. A republicat asta pe tudorvisanmiu și a comentat:

  O zi măcar. Regele Mihai I a fost Uns cu Sfântul şi Mare Mir de Patriarhul Nicodim Munteanu şi încoronat cu Catedrala Patriarhală, la 6 septembrie 1940. Astăzi are 95 de ani şi aşteaptă răbdător, în Elveţia, să-l reprimim din al doilea exil, la care l-au obligat cei care au preluat puterea în decembrie 1989: un exil al resemnării.
  Din 1 august anul acesta este văduv. Tânjeşte să-şi revadă consoarta în Cer, dar are o misiune pe pământ. De ce nu-l repunem pe Tron? Ne împiedicăm de ambiţiile unui preşedinte care, aşezat pe un apostol la Masa Tăcerii, ne iubeşte atât de mult încât doreşte să ne reprezinte până în anul de graţie 2024?
  Între timp, Basarabia este din nou a Rusiei, iar în jurul nostru marea slavă începe să se închină lui Putin. Principesa Margareta este pregătită, de 20 de ani, să continue misiunea tatălui. În numele Tatălui.
  De ce nu monarhie în 2016, la 150 de ani de la fondarea Dinastiei? Ce aşteaptă Parlamentul şi ce va face legislativul din 11 decembrie?

 2. SUBSCRIU CU TOATA TARIA SUFLETULUI SA PUTEM FACE CEVA DE AL PUNE MACAR O ZI PE TRON PE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI. SI MERITA CU PRISOSINTA DE A TRAI ACEST MOMENT CAT MAI ESTE IN VIATA.
  DAR CUM PUTEM FACE? CUM PUTEAM REALIZA RAPID MONARHIA CONSTITUTIONALA?
  DOAMNE AJUTA SI FII ALATURI DE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI SA AIVA SANATATE SI PUTERE SA POATA VEDEA REALIZAREA ACESTUI LUCRU MARET PENTRU INTREAGA TARA SI A TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI.

  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU ! AMIN !

  1. TRAIASCA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI.
   VREM CU TOATA TARIA SA-L VEDEM PE TRONUL TARII MACAR SI PENTRU O ZI PENTRU AS GASI PACEA SUFLETEASCA INTR-UN TARZIOU PE CARE IL DORIM CAT MAI INDEPARTAT ALATURI DE CONSAOARTA SA REGINA NEINCORONATA ANA CARE I-A FOST
   ALATURI 70 DE ANI.

   DOMNE AJUTA! AMIN !

  1. SUBSCRIU A SE FACE CELE CUVENITE LEGAL IN CONFORMITATE CU CELE SPUSE DE DL.LUCIAN FLORESCU SI DL.EMIL GHEORGHIU.
   DAR SA SE INSISTE MAI MULT PANA ESTE IN VIATA MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI.
   TRAIASCA REGELE SI INTREAGA FAMILIE REGALA!
   DOAMNE AJUTA NE SA REALIZAM ACEST MARE ACT DE DREPTATE.! AMIN !

 3. Regele nostrum ar trebui sa fie incoronat, nu pentru o zi macar, ci pentru vesnicie! Mai rar OM ca El. Martirul Richard Wurmbrand povestea cum, odata, pe cand era in vizita, nemaiputndu-si lega sireturile (de cata tortura a indurate in cei 14 ani de puscarie comunista), Majestatea Sa S-a aplecat si i le-a legat El. Iata smerenie reala de OM si pozitie de Rege SLUJITOR, nu opportunist! The English believers have a song about Jesus Christ: THE SERVANT KING!!!
  Asa cum Isus nu a murit in ciuda tuturor acelora care I-au droit moartea, tot asa este si acest mare crestin si Rege al nostru, care iata ca nu moare, in ciuda tuturor criminalilor si hotilor care fac astazi politica tarii noastre dupa chipul si dupa asemanarea sufletelor lor hidoase.
  Sa ne traiesti vesnic, Majestate, in ciuda tuturor celor care-Ti doresc moartea! Sute de mii de suflete militari si civili, ori care mai traiesc, ori care s-au ridicat la ceruri, iti sunt vesnic recunoscatoare pentru ca ai avut curajul sa-l dai jos pe infumuratul Ion Antonescu si sa pui capat mai devreme razboiului nimicitor, in ciuda celor ce sunt din fire setosi de sange!!!

  Domnul nostru Isus sa Te binecuvanteze!
  Alexandru Tomas-Cervesy Ulth’

 4. REFERENDUMUL ar fi o mare eroare! In primul rand, sa amintim ca nu prin referendum, nu mai exista azi, monarhie constituttionala,ci prin o ilegalitate istorica, pe care, parlamentul, justitia, are datoria sa o elimine! Cu votul clonatilor puhoi,(poporul pacalit ,manipulat de catre profitorii bolsevismo-ceausismo-fesenismului), s ar legifera,spre bucuria criptocomunistilor, forma asta de stat,ilegitima, impusa pôporului roman, de catre ciuma rosie! Cred, ca nici un istoric serios, nu ar cadea in capcana, referendumului!

 5. Imi pare rau pentru cei care isi dau cu parerea in necunostiinta de cauza, dar practica europeana, stabilita de Comisia de la Venezia, este ca orice reforma constitutionala sa fie validata prin referendum.Nu este niciun pericol! Sint convins ca o noua Constitutie care ar restabili Monarhia constitutionala adaptind principiile Legii fundamentale din 1923 la situatia concreta de astazi ar fi aprobata de majoritatea covirsitoare a romanilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s