Principele, principiile şi câteva pragmatisme

CUSURGIU FĂRĂ CUSUR

Principele Nicolae a fost scos din linia dinastică a Casei Regale a României şi i s-a retras şi titulatura de Alteţă Regală. Subiectul este cunoscut, sucit şi răsucit pe toate părţile, atât de presă cât şi de monarhiştii şi regaliştii activi. Mai nou, Principele a acceptat să acorde un interviu valorosului, dar controversatului jurnalist Ion Cristoiu. Acest gest vine să confirme că Nicolae nu şi-a înteles nici pe departe locul şi rostul.

Sunt mulţi regalişti, pe care aura princiară i-a orbit şi ridică osanale tânărului os domnesc. Sunt şi loiali monarhişti, disciplinaţi ce nu comentează decizia Majestăţii Sale Regele în nici un fel şi o acceptă fără crâcnire.

Trebuie să recunoaştem că Principele s-a dăruit mult în tot ce a făcut, a fost nevoie de o clipă de slăbiciune pentru a dărâma toată construcţia.

Din păcate faptele sale, ce au dus la decizia MS Regele, sunt o grea lovitură dată…

Vezi articol original 486 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s