Rolul unui monarh în Europa de astăzi, tema unui concurs adresat studenţilor

header-prerogativele-unui-monarh

The European Law Students’ Association (E.L.S.A.) Bucureşti, Asociaţia Studenţilor în Drept (A.S.D.) şi Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) organizează concursul naţional de eseuri Prerogativele unui monarh: actualitate şi viitor, în perioada 12 septembrie – 14 octombrie 2016.

Participanţii sunt invitaţi să realizeze lucrări științifice în formă scrisă din care să reiasă atribuţiile oferite de constituţii sau legi monarhilor sau membrilor caselor regale,comparativ cu atribuţiile conferite de constituţii sau legi preşedinţilor. Această abordare, privind istoricul temei, actualitatea ei şi predicţii privind evoluţia în viitor, permite un studiu asupra funcţionării anumitor instituţii din ţările europene în relaţia cu monarhul sau preşedintele şi primul-ministru.

Cele mai bune lucrări vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe din seria „Monarhii Actuale Europene” în luna noiembrie 2016. Cu această ocazie va avea loc şi premierea câştigătorilor. Premiile sunt susţinute de Casa Majestăţii Sale Regelui şi sponsori din mediul privat. Toţi participanţii vor primi menţiuni.

Concursul se adreseaza atât studenților, masteranzilor şi doctoranzilor de la drept, precum şi alte specializări. Vă așteptăm eseurile până la data de 14 octombrie 2016 la adresa concursmae@gmail.com.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://drive.google.com/file/d/0Bycqn9l172QBSDZSTjJIV0FHS3c/view?usp=sharing.

Seria „Monarhii Actuale Europene” a fost inaugurată pe 20 aprilie, ziua naşterii Regelui Carol I, prin evenimentul Istoria Familiilor Regale Domnitoare din Europa, desfăşurat în Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. În anul 2016 aniversăm 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României.

2 comentarii la &8222;Rolul unui monarh în Europa de astăzi, tema unui concurs adresat studenţilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s