Principesa Sofia a României participă la o expoziţie de artă în Dubai, în 29-30 noiembrie 2016

principesa-sofia-a-romaniei-29-30-noiembrie-2016

Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana, va avea propria sa expoziţie de fotografie în Dubai, capitala Emiratelor Arabe Unite, în 29-30 noiembrie 2016, la The Ritz Carlton, Dubai International Financial Centre. Expoziţia, intitulată Royal Bridges. Convergence, reuneşte membrii ai familiilor regale şi princiare din toată lumea, pasionaţi de artă.

Principesa Sofia a moştenit pasiunea pentru artă de la mama sa, Regina Ana, şi pasiunea pentru fotografie de la tatăl său, Regele Mihai.

Născută la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957 (ziua de naştere a Reginei Maria, în anul 1875!), Principesa Sofia a fost botezată în credința ortodoxă de către Regina Sofía a Spaniei, verișoara primară a Regelui Mihai (Regina-mamă Elena era sora regelui Paul al Greciei).

Principesa Sofia a studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a însoţit-o pe Principesa Margareta în ianuarie 1990, când au păşit pentru prima dată pe pământ românesc. Principesele au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, Principesa Sofia devenind vicepreşedintele Fundaţiei.

Fiica Principesei Sofia, Elisabeta-Maria Biarneix, s-a născut la Argenteuil, Franţa, în 15 august 1999. Principesa şi-a numit fiica după cele două Regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria.

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s