Dalai Lama: Regele Mihai, un rege fără regat şi un pacifist recunoscut de comunităţile internaţionale.

regina ana şi dalai lama.jpg

„La începutul lunii septembrie 2016, Dana Tupa, profesor internaţional de yoga, l-a cunoscut personal pe Dalai Lama la templul de lângă palatul unde trăieşte liderul spiritual al buddhism-ului, din oraşul Dharamsala (India). În cadrul întrevederii, Dana Tupa i-a daruit Sfinţiei Sale un album de la a 80-a aniversare a Regelui Mihai, transmiţându-i că şi Majestatea Sa este un rege fara regat şi un pacifist veritabil, moment care l-a determinat pe Dalai Lama să confirme acest lucru, dând din cap afirmativ, în timp ce râdea”, ne anunţă un comunicat de presă.

Dalai-Lama album Regele Mihai.jpg
La 81 de ani, Dalai Lama (n. 6 iulie 1935) a primit un album editat cu ocazia Jubileului de 80 de ani al M. S. Regelui Mihai I, din anul 2001.

“(…) Am venit din România cu un album, tradus simultan în engleză şi iî franceză, cu fotografii de la a 90-a aniversare a Majestăţii Sale Regele Mihai al României şi le-am comunicat, la intrare, că este un cadou special pentru Sfinţia Sa. Deşi, din punct de vedere teoretic, era imposibil ca să ajungă cadoul meu la destinaţie, am reușit totuşi să îl păstrez cu mine, şi am continuat călătoria până la palatul aflat pe vârful unui munte, aleea fiind plină cu sute de oameni din toate colţurile lumii, care aşteptau emoţionaţi să trăiască, poate, experienţa vieţiilor lor. (…) Ajunşi sus, Dalai Lama, la cei 80 de ani ai săi, îi întâmpină pe toţi stând în picioare şi onorând astfel pe cei care aşteptaseră acest moment de excepţie. Întrucât alocă aproximativ 4-5 ore zilnic acestui gen de întâlniri, timpul petrecut cu fiecare grup nu poate depăşi câteva minute. (…) Conştientizând momentul special pe care îl trăiam, chiar în faţa lui Dalai Lama, copleşită de emoţii, i-am înmânat cadoul pe care îl ţinusem la piept în tot acest timp, încă de la intrarea în templu. M-am uitat în ochii lui blânzi şi i-am spus că acest album este despre un minunat om care, la fel ca Sfinţia Sa, este un rege fără regat şi un pacifist recunoscut de comunităţile internaţionale. Timpul presa… adusesem cu mine şi o rugăminte specială şi personală, iar după ce m-a ascultat cu luare aminte şi privindu-mă până în străfundul sufletului, spre surprinderea mea faţă de gest, mi-a aşezat capul pe pieptul lui şi mi-a vorbit, moment în care timpul s-a oprit în loc, trăind experienţa eternităţii”, povesteşte Dana Tupa.

King Michael 80 tribute.jpg
Principesa Margareta a României, Principele Radu al României,
H M KING MICHAEL I of ROMANIA – a Tribute. 
A Tribute to his 80th birthday in 2001. Dedications by H M King Juan Carlos of Spain and by H R H The Prince of Wales, and with a foreword by H R H Crown Princess Margarita of Romania and an introduction by HRH Prince Radu of Romania. Pictures mainly from the private albums of the Romanian Royal Family. 2001, 96 pages, 138 illustrations.
Reclame

Un gând despre &8222;Dalai Lama: Regele Mihai, un rege fără regat şi un pacifist recunoscut de comunităţile internaţionale.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s