Parlamentul de la Chişinău a invitat regalitatea la sesiunea solemnă – 25 de ani de la desprinderea de U.R.S.S.

385A9682

Anunţă Familia Regală:

„Vineri, 9 septembrie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a răspuns invitației președintelui Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian Candu, de a lua parte la Sesiunea Solemnă a Parlamentului cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desprinderea țării de Uniunea Sovietică și semnarea Declarației de Independență. La această solemnă ocazie, Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai I și pe Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

La ceremonii au luat parte Președintele Republicii Moldova, Excelența Sa domnul Nicolae Timofti, Excelența Sa domnul Prim-ministru Pavel Filip, domnul Alexandru Tănase, Președintele Curții Constituționale, membri ai Parlamentului și ai Guvernului. Au fost prezenți înalți reprezentanți ai Parlamentelor Belgiei, Elveției, Turciei, Poloniei, Letoniei, Lituaniei, Bulgariei, Serbiei, Ucrainei, României și ai Parlamentului European. A fost prezent Corpul Diplomatic acreditat la Chișinău.

Principele Radu a depus flori la statuia Domnitorului Ștefan cel Mare, în compania Președintelui Parlamentului Moldovei, a Președintei Senatului Belgiei și a Președintei Consiliului Național al Adunării Federale a Elveției.

În Sala Palatului Republicii, Principele Radu a participat la ședința solemnă, în prezența autorităților statului, a invitaților străini, a reprezentanților cultelor, a oamenilor de artă și a Corpului Diplomatic.”

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s