La 23 august 1944, România a revenit la aliaţii din Primul Mare Război, la fel ca Serbia, Italia şi Japonia

regele mihai ferdinand 2

La 23 august 1944, Regele Mihai I al României a încetat războiul alături antialiat şi a revenit la aliaţii României din timpul Primului Război Mondial, alături de care am luptat, pentru întregirea naţională, în 1916-1919. Acelaşi lucru l-a făcut Regele Petru al II-lea al Iugoslaviei, la 27 martie 1941 (din păcate nu a reuşit, iar ţara lui a fost invadată de Germania), Regele Vittorio Emanuele III al Italiei la 25 iulie 1943 şi Împăratul Hirohito al Japoniei, când a anunţat capitularea Japoniei la 14-15 august 1945 (iar ministerul războiului a încercat să-l aresteze!).

Serbia, Italia şi Japonia au fost de partea Antantei în Primul Război Mondial, fiind conduşi de înaintaşii acestor monarhi: regentul Alexandru I al Serbiei (tatăl său, Petru I, având 70 de ani, îi delegase puterea la 24 iunie 1914, patru zile înainte de atentatul de la Sarajevo); Regele Vittorio Emanuele III însuşi (domnea din anul 1900), respectiv, Împăratul Taishō.

Sârbii, italienii şi japonezii nu au nicio mustrare de conştiinţă că ar fi „trădat” cauza Germaniei naziste (deşi Japonia a continuat războiul încă 3 luni, în mai-august 1944). De ce ar avea românii?

Regele Mihai I a alăturat România aliaţilor alături de care bunicul său, Ferdinand I, a înfăptuit România Mare în 1918-1919.

Trăiască Regele!

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un comentariu la &8222;La 23 august 1944, România a revenit la aliaţii din Primul Mare Război, la fel ca Serbia, Italia şi Japonia&8221;

  1. Numai ca majoritatea românilor au fost intoxicati de comunistii de atunci si de acum…si nici nu ai intereseaza istoria reala…barfa ,minciuna si delatiune..sant boli nevindecabile la romani

    Trimis de pe smartphone-ul meu Samsung Galaxy.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s