Tinerii monarhişti: „Aşteptăm reimplicarea celei de a şasea generaţii regale.”

13 august-1
Elisabeta-Maria şi Nicolae, la funeraliile Reginei Ana, 13 august 2016.

Duminică, 7 august 2016, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, domnul Tudor Vişan-Miu, a transmis un Mesaj pentru tinerii monarhişti români – 2016.

În mesaj se face referire la decizia Majestăţii Sale Regelui Mihai I de a-l exclude din linia de succesiune a Dinastiei Române din 10 august 2015, precum şi la calităţile cerute pentru reprezentantul generaţiei a şasea a Familiei Regale: 

”Loialitatea faţă de Suveran şi Familia Regală este o deprindere pe care o putem exersa. Acum un an, la 10 august 2015, o parte dintre noi au fost contrariaţi de vestea înlăturării de la succesiune a nepotului Regelui, Nicolae al României, în a cărui figură mulţi dintre noi ne regăseam. Limpezirea faptelor ne-a ajutat, cu timpul, să înţelegem tâlcul deciziei Regelui, luată „cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei”. „Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”.

Eram foarte tineri când, la 30 decembrie 1997, Regele Mihai I a anunţat că succesorul Majestăţii Sale va fi prima sa fiică, Principesa Margareta. Încrederea în Suveran ne inspiră să credem că generaţia regală a Principesei Moştenitoare, a cincea a Dinastiei Române, va duce mai departe legământul lui Carol I din 1866. Sperăm că Principesa Margareta va avea aceeaşi înţelepciune ca Regele Carol I, care, neavând copii, a fost bine sfătuit şi l-a ales, în deplina cunoaştere a personalităţii sale, pe nepotul său de frate, Ferdinand, drept succesorul său. A şasea generaţie regală îşi aşteaptă un nou reprezentant care, când va veni vremea, să asigure „o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”. La momentul potrivit, vom fi pregătiţi să le întâmpinăm în ţară pe cele două prinţese române, fiica Principesei Elena, Elisabeta Karina de Roumanie, şi fiica Principesei Sofia, Elisabeta Maria Biarneix, atunci când vor considera să se dedice în totalitate în serviciul patriei.”

Citiţi mesajul integral aici.

În mesajul de felicitare cu ocazia aniversării trimis domnişoarei Elisabeta Maria Biarneix, fiica Principesei Sofia, la împlinirea vârstei de 17 ani, tinerii monarhişti afirmă:

La momentul potrivit, noi, tineretul român, Vă vom întâmpina în ţară şi vă vom sprijini cu toată căldura. Îndrumată de mama Voastră, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, veţi putea îmbrăţişa misiunea Casei Regale, împlinind testamentul moral al bunicului Vostru, Regele Mihai.”

Elisabeta-Maria

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s