Analiză geopolitică: „Pentru România, cheia securităţii este apropierea de Regatul Unit, restaurând monarhia.”

rege succesiune

Jurnalistul Ionuţ Bălan semnează în Jurnalul Naţional articolul De ce monarhia salvează România?

Acesta afirmă:

„Pe vremea lui Bush Sr. părea imposibilă o lipsă de reacţie la declaraţiile lui Erdogan. Acum, în ciuda discursului belicos, SUA spun că Turcia e un membru de încredere al NATO. Timp în care, celălalt pilon al alianţei militare, Marea Britanie, vorbeşte de o apropiere de Rusia. Ce rezultat poate avea acest lucru asupra Europei? O scoate din  joc. UE nu mai contează ca zonă tampon. Valoarea României ca avanpost ajunge să fie mai mult teoretică. De aceea, singura posibilitate ca să ni se garanteze siguranţa e să ne apropiem de Regatul Unit. Şi o spun iarăşi cum: importând monarhia. (s. m.) 

Altfel, cu ruşii ce vor călca în picioare UE, cedată după Brexit, e posibil să vedem, în paralel cu creşterea influenţei binomului Rusia – Turcia, că sunt oferite drept ofrandă persoanele ce-s percepute ca fiind punctul nodal al influenţei americanilor aici. Ele sunt considerate a domina lumea financiară, aşa cum ne-a arătat insistenţa cu care au fost impuse în ţările estice legi privind conversia creditelor în franci elveţieni sau darea în plată. În aceste condiţii, nimic nu garantează că nu vor fi oferite pe tavă, în zgomot de mass media, capetele de la vârful lumii financiare. Chiar dacă nu există un temei serios şi se strică stabilitatea economică.”

Ionuţ Bălan consideră că „soluţia pentru noi e instalarea unui monarh din clasa regală britanică”. Omite, poate, relaţiile excepţional de bune existente între Casa Regală a României şi Casa Regală Britanică. Servind România de  150 de ani, Dinastia Română şi-a dovedit performanţa, bucurându-se de un prestigiu internaţional pe care i-l poate conferi Naţiunii Române având Coroana în frunte.

 

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Analiză geopolitică: „Pentru România, cheia securităţii este apropierea de Regatul Unit, restaurând monarhia.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s