„Funeraliile Reginei Ana au arătat lumii întregi că România este una dintre marile naţiuni europene.”

regina ana regele mihai sofia ultima

Articol de Ioan Vieru

„Funeraliile Reginei Ana au reuşit să eclipseze, în chip minunat, întreaga şi mediocra noastră viaţă publică, ridicând ştacheta acolo unde ar trebui să rămână definitiv. Dincolo de impresionanta şi tonica trăsătură umană a celei care a fost partenerul de viaţă al Regelui Mihai, ceremonia de la Bucureşti, întreaga organizare arată ce poate fi şi ce este, în adevăr, România. Pentru câteva zile cernite Bucureştiul s-a reconectat la adevărata istorie a României prin amintirea celei care nu i-a fost Regină, însă este percepută acum ca o veritabilă Regină a inimilor. Ne despărţim de cineva prea puţin cunoscut a cărui popularitate se va extinde prin propriile mărturii lăsate. Moştenirea Reginei Ana este cu adevărat remarcabilă, ca o sancţiune asupra istoriei bulversante, aşa cum s-a derulat şi grandioasa ceremonie de adio. În perimetrul unde s-a desfăşurat mai mult de o jumătate de secol de istorie atroce, Protocolul nostru de Stat şi-a recâştigat demnitatea şi onoarea pierdute atâta amar de vreme.

Este meritul tuturor celor care au adus lucrurile aici, la această raportare a statului nostru la Familia Regală. Suntem la sfârşitul unei perioade exterminatoare pentru spiritul şi fiinţa naţională, spre începutul unei îndreptări. Instituţiile publice, Guvernul şi clasa politică, aşa cum arată, au depăşit spirala totalitarismului recesiv care pare epuizat. România va fi tot mai mult acasă pentru toţi românii, cu atât mai mult cu cât vremurile au nevoie de o mai pronunţată şi autentică unitate naţională. Pantheonul românesc se deschide spre libertatea care aduce şansa astrală a unei naţiuni. Funeraliile Reginei Ana au redat românilor o demnitate care părea irecuperabilă. Propagandistica “mândrie de a fi români”, folosită în situaţii improprii, antinaţonale, contra spiritului public şi a democraţiei, şi-a regăsit amplu autenticitatea în aceste zile. Chiar dacă au fost extenuante, pentru unii mult prea lungi, ceremoniile au evoluat într-un teritoriu al regretului de-a nu ne fi bucurat nici o zi de prezenţa Reginei Ana, alături de Majestatea Sa Regele Mihai I, în fruntea României. Nimeni nu ar fi avut nimic de pierdut, ţara ar fi fost mai puţin expusă corupţiei şi barbariei multiple, din simplul motiv că altele ar fi fost principiile stabilităţii publice.

Simpla recunoaştere a unor evidenţe precum meritul Familiei Regale în istoria ţării, lovitura de stat pentru îndepărtarea Regelui Mihai I, îndelung tratate cu aroganţă şi dispreţ, pot relansa România. Regina Ana, în discreţia sa, a fost în aceşti ani mai prezentă în conştiinţa publică, dovedită acum, decât mulţi politicieni implicaţi care au luat decizii în marea lor parte bulversante. Fără simbolul Familiei Regale, ca mărturie a memoriei colective, situaţia morală a României ar fi fost mult mai gravă.

Funeraliile Reginei Ana au arătat lumii întregi că România este una dintre marile naţiuni europene.”

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;„Funeraliile Reginei Ana au arătat lumii întregi că România este una dintre marile naţiuni europene.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s