Tinerii monarhişti, celei mai tinere nepoate a Regelui Mihai: „Vă vom sprijini cu toată căldura.”

super poza
La ceremonia funerară pentru Regina Ana din Piaţa Palatului – 13 august 2016. Elisabeta-Maria este alături de vărul său, Nicolae, de restul Familiei Regale şi de Principele Charles de Bourbon, Duce de Parma, şeful Casei Regale de Bourbon-Parma.

Organizaţia de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei a adresat un mesaj domnişoarei Elisabeta-Maria Biarneix, fiica Alteţei Sale Regale Principesei Sofia a României şi cea mai tânără nepoată a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana. Aceasta a împlinit 17 ani la 15 august 2016, fiind născută în praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Mesajul, semnat de Răzvan Apetrei şi Tudor Vişan-Miu, Preşedintele Onorific, respectiv, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a ANRM, susţine implicării generaţiei a şasea în activitatea Casei Regale: „Momentul istoric trist care v-a adus pe pământul românesc îl privim sub semnul dorinţei de a continua legământul lui Carol I prin a şasea generaţie regală, pe care o reprezentaţi. (…) La momentul potrivit, noi, tineretul român, Vă vom întâmpina în ţară şi vă vom sprijini cu toată căldura. Îndrumată de mama Voastră, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, veţi putea îmbrăţişa misiunea Casei Regale, împlinind testamentul moral al bunicului Vostru, Regele Mihai.”

Elisabeta-Maria Bianca Elena de Roumanie (n. 15 august 1999) este fiica Principesei Sofia (n. 29 octombrie 1957) şi a domnului Alain Michael Léone Biarneix (n. 10 iulie 1957). Tânăra poartă numele primelor 3 regine ale României: Elisabeta – consoartea regelui Carol I, Maria – consoartea regelui Ferdinand, Elena – consoartea regelui Carol al II-lea. Face parte din linia de succesiune a Tronului Britanic.

Mesajul este:

„Excelenţa Voastră,

Prilejul aniversar al împlinirii vârstei de 17 ani este umbrit de marele doliu început sâmbătă, 13 august a. c., cu înveşnicirea în pământul românesc a Majestăţii Sale Regina Ana a României, bunica Voastră.

Centenarul momentului când România a pornit Războiul de Întregire Naţională, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, înalţă icoana Reginei Maria, pentru a călăuzi sufletul Reginei Ana în rândul celor drepţi.

Momentul istoric trist care v-a adus pe pământul românesc îl privim sub semnul dorinţei de a continua legământul lui Carol I prin a şasea generaţie regală, pe care o reprezentaţi.

Dinastia Română, servind Ţara de 150 de ani, a oferit modele excepţionale prin consoartele monarhilor: Regina Elisabeta, Regina Maria, Regina Elena şi Regina Ana. Noile vremuri cer un nou model de regină domnitoare, pe care îl va oferi mătuşa Voastră, Custodele Coroanei Române.

Regele Mihai I a afirmat că Familia Regală şi societatea românească „vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”.

La momentul potrivit, noi, tineretul român, Vă vom întâmpina în ţară şi vă vom sprijini cu toată căldura. Îndrumată de mama Voastră, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, veţi putea îmbrăţişa misiunea Casei Regale, împlinind testamentul moral al bunicului Vostru, Regele Mihai.

Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre Majestatea Sa Regele şi Familia Sa. Regina Ana devine, de acum, îngerul păzitor al României.

Nimic fără Dumnezeu!”

Reclame

2 gânduri despre &8222;Tinerii monarhişti, celei mai tinere nepoate a Regelui Mihai: „Vă vom sprijini cu toată căldura.”&8221;

  1. Felicitindu-i pe tinerii monarhistii pentru frumoasa inițiativă, as dori sa combat o afirmație făcută în totală necunoștință de cauză de cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu. ES Elisabeta-Maria de Roumanie Biarneix este „domnișoară”, si nu ” Principesă” pentru că Șeful Casei Regale a considerat prematur să o includă în rindul Principeselor României la o vârstă atît de fragedă, si nu din cauză că MS Regele Mihai nu a fost de acord cu căsătoria dintre Principesa Sofia si dl. Alain Michel Biarneix, cum susține dl. Cristoiu. Aflată în Lnia de Succesiune la Coroana României, cea mai tinara membra a Familiei Regale poate deveni Alteța Să Regala Principesa Elisabeta-Maria a României, prin decizie a Șefului Casei Regale, si chiar Majestatea Sa Regina Elisabeta-Maria a României în momentul în care persoanele care o preced în Linia de Succesiune nu se vor mai afla in viață sau vor fi renunțat la Tron.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s