O tânără despre Regina Ana: „A respectat religia şi tradiţiile ţării Regelui. A creat o generaţie.”

regele mihai regina ana oglinda

„Ce a facut Regina Ana?
O intrebare pe care de la 1 august am auzit-o in fiecare zi, in repetate randuri. In raspunsul la aceasta intrebare nu putem sa nu luam in considerare anii de exil, ce face o regina intr-o perioada lunga de exil, urmata de prezenta intr-o tara cu constitutie republicana.


A respectat religia si traditiile tarii Regelui
Regina Ana a respectat religia ortodoxa. A fost excomunicata de Papa pentru alegerea Sa. A ramas fidela unor traditii romano-catolice, dar nu a ezitat sa intre in biserici ortodoxe. Fiicele Majestatilor Lor au crescut in Religia Ortodoxa. La funeraliile Reginei au participat atat reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane cat si reprezentanti ai Bisericii Catolice, intr-un mod armonios, unificator. Nu este aceasta realizare importanta rezultatul unei vieti exemplare de crestin?
A creat o generatie
In conditii extrem de grele, de exil, a dat nastere a cinci Printese. Cate femei mai nasc 5 copii in conditiile unui exil? A construit o familie in cei mai grei ani. Si mai adaug faptul ca le-a dat o educatie frumoasa. Si iata cum avem o generatie de 5 printese crescute in spiritul moral, in conformitate cu normele si standardele unei Case Regale europene. Astazi, Alteta Sa Regala Principesa Margareta ne reprezinta in lume cu o prestanta ireprosabila. Oare nu cumva Majestatea Sa Regina Ana a avut un rol important aici? Oare nu Majestatea Sa, cu sfaturile, felul frumos de a fi, cuvintele Sale, in calitate de mama si in calitate de Regina, a facut posibil acest lucru?
Ca sotie de Rege, a completat eforturile Majestatii Sale Regele Mihai
A fost alaturi de Rege in toate momentele grele si in momente bune. A reparat Jeep-uri impreuna cu Majestatea Sa Regele, avand aceeasi pasiune pentru masini, a insotit pe Majestatea Sa intr-un drum lung si anevoios al exilului, muncind impreuna.
Dupa 1990 a strabatut sate, in conditiile in care Majestatesa Sa regele avea interdictie de a veni, a acordat atentie oamenilor simpli. I-a ascultat, le-a zambit, le-a acordat sansa de a isi manifesta ospitalitatea, le-a vorbit. Cand au incercat sa vorbeasca in franceza sau in engleza, un pic stangaci, cuprinsi de emotie in prezenta Sa, nestiind cum va reactiona Regina, Majestatea Sa le-a zambit cald si le-a raspuns in limba romana sau le-a cerut sa vorbeasca in limba romana.
A primit in resedinta sa din Elvetia romani, a cunoscut traditiile, caracterul lor. Putea primi doar francezi sau elvetieni, daca dorea, nu e asa?
Intr-un cuvant, si-a manifestat acea grija emotionala fata de popor.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Regina noastra neincoronata!”

Alexandra Lemnaru

Anunțuri

Un gând despre &8222;O tânără despre Regina Ana: „A respectat religia şi tradiţiile ţării Regelui. A creat o generaţie.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s